Body & Mind típusú órák

Body & Mind típusú órák

mit is jelentenek?

A modernizált jógairányzatok közül a Body & Mind az egyik legfrissebb edzésforma, amely bár nemrég jelent meg Magyarországon, máris hatalmas népszerűségnek örvend. Ezt valószínűleg annak köszönheti, hogy azok is nagy örömmel végzik, akiket a klasszikus nyújtó órák leginkább az elalvásban segítik. Ismerkedjünk meg közelebbről a Body & Mind mozgásformával. 
 
Nem tudni pontosan, hogy a jóga, illetve annak különböző irányzatai mikor terjedtek el a nyugati földrészen. A szakirodalom ezt az időszakot valahova a huszadik század közepére helyezi. Magyarországon szintén ebben az időszakban kezdtek megjelenni a jóga gyógyító erejéről szóló könyvek, amelyek sokakat ismertettek meg a gyakorlatok alapjaival. Az utóbbi években gomba módra szaporodtak az edzőtermek országszerte, számtalan mozgási és edzési lehetőséget kínálva az oda látogatóknak.
 
Mennyiben különbözik a Body & Mind más mozgásformáktól? Valószínűleg sokan vannak, akik most hallják először ezt az elnevezést. A Body & Mind típusú tréning a jóga- és a tajcsi alapgyakorlataira épül. Gyógytornászok fejlesztették ki, olyan mozgáselemekkel, mely egy rendkívül erőt próbáló edzést jelent. Az óra fő célja az erő és hajlékonyság fejlesztése, ezáltal egy funkcionálisan egészséges test elérése. Az egyes gyakorlatok egyszerre kívánnak erőt bizonyos izmoktól, míg másokat ugyanazon időben erőteljesen nyújtanak. Ez a kettős hatás jellemzi a teljes tréninget: erősítés és nyújtás. A Body Art a testet komplex egészként kezelő mozgásforma, az intelligens alakformálás új módszere. A Body & Mind tréning fontos része a megfelelő légzéstechnika, ami a helyes kivitelezés mellett a mentális ellazulást is segíti, csakúgy, mint a kellemes, meditatív zene.
 
A BodyArt a jógából, a gyógytornából, a pilatesből és a japán Do Inból merít gyakorlatokat, tehát mondhatjuk, hogy a leghatékonyabb nyújtó-erősítő mozgásformák „best of” keverékét adja. A gyakorlatok végrehajtása ugyanakkor dinamikus, tehát a pörgősebb órák kedvelői is örömüket lelik benne. A BodyArt esetében a saját testeden kívül semmilyen más eszközt nem kell használnod. Hidd el, az edzés így sem sétagalopp. A BodyArt bárhol végezhető önállóan is, habár a csoport motiválóereje, a lendületet adó zene és az oktató korrekciói mindig jól jönnek. Szerencsére az edzők szédületes lelkesedéssel vetették bele magukat az új trend elsajátításába, így hamarosan rengeteg helyen választhatod a Body & Mind órákat.
 
Bármelyik edzésforma illik is a személyiségedhez, a lényeg az, hogy végy egy mély lélegzetet, és vágj bele! Hidd el, a tested nagyon hálás lesz érte. Ha a gyerekek lazasági szintjét nem is éred el, az biztos, hogy sokkal jobban fogod érezni magad, arról nem is beszélve, mennyire megszépülnek izmaid és a tartásod. A jóga modern változatai segítenek abban, hogy a látványos mozgató- és a létfontosságú stabilizálóizmokat együttesen fejlesszük, így még az időhiányra sem foghatod, ha edzéstervedben csak a muszklinövelés szerepel. A Body & Mind úgy használja fel az ősrégi mozdulatokat, hogy a legkorszerűbb elvárásoknak is megfelelnek, és a legpörgősebb menedzseréletmódba is beilleszthetők. Tehát matracra fel, és már jöhetnek is a legtrendibb jógaalapú gyakorlatok!