Ezért indíts minden reggelt egy pohár vízzel!

Ezért indíts minden reggelt egy pohár vízzel!

Miért is? Az alábbi sorokból megtudhatod!

A víz az egyik alapvető lételem az ember számára. Élelmiszer nélkül 4-6 hetet is kibírunk, víz nélkül csak néhányat. Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. A legjobb lenne, ha már reggel, felkelés után, éhgyomorra meginnál egy pohár vizet. Miért is? Az alábbi sorokból megtudhatod!
 
Ha reggel, felkelés után elkortyolsz egy jó nagy pohár vizet, akkor gyorsabb és hatékonyabb lesz az emésztésed. Az éhgyomorra elfogyasztott víz tisztítja a vastagbelet. Az étvágyad is csökken, így nem fogsz annyit enni, mint egyébként. Sőt, a kínzó, cukor iránti vágyaddal is elbánik. A gyomorsavad is kevesebb lesz, ha a reggelt egy egy pohár vízzel kezded, mert a folyadék feloldja a gyomorsavat, így szünteti, enyhíti a kellemetlen gyomorégés tüneteit.
 
A dehidratáció hatására kiszárad a bőröd, így nagyobb eséllyel jelentkeznek rajta a ráncok. Ha éhgyomorra iszod a vizet, az serkenti a vérkeringést a bőrben és kimossa a toxinokat, ami fényesebb, frissebb, tisztább és ránctalanabb lesz. Ráadásul jót tesz a hajhagymáidnak, a hajad szerkezetének, így dúsabb, erősebb és fényesebb lesz.
 
A vesédet is óvod vele: a reggeli pohár vízzel csökkented a vesekő kialakulásának esélyét, karbantartja a vesét és minimalizálod a húgyúti fertőzések valószínűségét. Erősebbé válik az immunrendszered, hiszen a víz kimossa és egészségesen tartja a nyirokrendszert.
 
Amikor azt olvasod, hogy egy felnőtt szervezetnek napi átlag két-két és fél liter folyadékra van szüksége, elsőre soknak tűnhet ez a mennyiség. Ha azonban belegondolsz abba, hogy a verejték, a lehelet, illetve a kiválasztás útján tested másfél liter folyadéktól szabadul meg, könnyű belátni, hogy logikus módon ennél nagyobb mennyiséget is igényelsz.
 
Az egészségügyi ajánlások szerint napi hét pohár vizet kell meginnod, ha nem szeretnél számolni a dehidratáció okozta problémákkal.