Mi az a kapszulagardrób?

Mi az a kapszulagardrób?

A költség- és időhatékony gardróbépítés varázslatos trükkje

Tény: a nők többségének kétszer, háromszor több ruhája van, mint amit fizikailag viselni tudna. A költség- és időhatékony gardróbépítés varázslatos trükkje a kevésbé közismert “kapszula-elmélet”, ami az egymással jól párosítható ruhatár titkáról rántja le a leplet. Ha valaki egyszer megérti a működésének alapelvét, képes átvenni az irányítást a ruhásszekrénye felett.
 
A módszer az egymáshoz illő darabok kombinálását jelenti. Egy kapszula konkrét számú ruhadarabot tartalmaz (pl: 2 db kardigán, 2 db nadrág, 4 db top, 2 pár cipő stb.). Lehetnek külön kapszuláink utazáshoz, munkához, esti szórakozáshoz, stb., a lényeg, hogy ugyanazon szabályok mentén kell felépítenünk őket.
 
Válassz bázisszíneket! A semleges szín észrevétlen, nem vonzza magára a figyelmet, tehát sokféle dolgot lehet párosítani vele.
 
Mint az öltözködésben általában, ebben az esetben is érdemes a színtípusunknak megfelelően válogatni. Ha nem is tudjuk pontosan, melyik évszaktípusba tartozunk, mindenképpen érdemes ügyelnünk rá, hogy egy kapszulában ne keverjük a hideg és a meleg árnyalatokat.
 
Minden egyes (helyesen) kapszulához adott darab többszörösére ugrasztja a variációk számát! Mire figyelj a ruhák kiválasztásánál?
 
    • Törekedj rá, hogy a kapszulában minden mindennel passzoljon! Az újonnan betett felsőrészeknek legalább 3-4 db alsórészhez illenie kell (minél több alsórész van, annál többhöz). 
    • Ügyelj rá, hogy stílusban, minőségben közel egyforma darabokat használj.
    • A könnyedebb anyagokat rétegesen viselni is egyszerűbb.
    • Olyan színárnyalatokat tegyél csak be a kapszulába, amik működnek együtt!
    • Minél kevesebb a minta, annál több a variációs lehetőség. Ha mégis mintás felsőt/alsót választasz, annak színei legyenek összhangban a kapszulával.
    • Minél többféle felsőrészed van, annál változatosabbnak érzed a variációkat is.
    • Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem, hiszen nagyon sokat dobnak egy egyszerű szetten is!