Mindent a Nyilas jegyről!

Mindent a Nyilas jegyről!

Jellemző tulajdonságai

Egy Nyilasnak mindig tudnia kell, hogy éppen hová tart. Ezért célokra, ideákra mindig szüksége van. Közlékenyek, nyersen őszinték, kalandorok és általában hódító vágyakkal rendelkeznek. Viharos időkben is képesek kikacsintani a borús felhők mögül, mivel örök optimisták és szentül hiszik, hogy a külső események hatására a helyzet pozitív irányba fordul.

Kedvenc mondatuk: „Kell valaminek történnie”. Egyrészt akkor használják, amikor hisznek a külső erők sorsfordító hatásaiban, másrészt amikor másokat lelkesítenek. Képesek visszaadni az elvesztett reményt, a hitet a boldogság megtalálásában. Jóindulatúak, akikre a nehéz pillanatokban is lehet számítani. Ha ti nem is, ők helyettetek is képesek hinni abban, hogy előrébb juttok. Ha valamilyen véletlen folytán mégsem jönne össze, a számonkérést felejtsétek el.

Jellemző rájuk a szabadság és a függetlenség iránti vágy, viselkedésük kifelé irányuló. Becsületes, igazságos, és fontos számukra a közjó. Erős idealizmust fejlesztenek ki magukban, különösen vallási és filozófiai vonatkozásban, és úgy érzik, hogy a magasabbrendű akarat és rend megvalósítására hivatottak. Mindent meg akarnak ismerni, így új területek felfedezésére is vállalkoznak. Ez azt jelenti, hogy egyszerre több célt is kitűznek maguk elé. Ezt tükrözi az utazás iránti- és kalandvágyuk. Hajlamosak arra, hogy hirtelen döntéseket hozzanak.

Sok Nyilas felszínes kapcsolatokat alakít ki, melyek nem mélyülhetnek el. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek nagyszerű barátok, de a jelszó a következő: "csak semmi kötöttség". A Nyilasok rendkívül egyenesek és idealisták. Akár tetszik, akár nem, rögtön elmondják véleményüket. Intuíciós képességük kiváló, de miután kigondoltak valamit, hamar ráunnak. Nagyszerű mesemondók, humorérzékük miatt a Zodiákus legkedveltebb személyiségei. Becsületességük, őszinteségük tiszteletreméltó, de könnyen elfogadják, hogy mások is ugyanolyan becsületesek és őszinték, mint ők.

Bár a Nyilasok a holnapnak élnek, mégis a legjobb barátok lehetnek. Néha felelőtlenek ugyan, bájuknak nehéz ellenállni.

Jellemző tulajdonságai: kalandvágy, nyíltság, kíváncsiság, megértés, ideológia, filozófia, vallásosság, felületesség, az utazás szeretete.