Mindent a Skorpió jegyről

Mindent a Skorpió jegyről

Születési idő: október 24. – november 22.

A Skorpió jegy szülötteit a legtitokzatosabb egyéneknek tartják. Miközben magáról nem szeret túl sokat elárulni, másokat képes nagyon hamar kiismerni, és eltalálni a másik legfájóbb pontját. Erős akaratú, kitartó, törekvő, és többnyire fontos számára a hatalom. Az életben mindent ki akar próbálni. Nagyon koncentrált, nagyon intenzív. Nehezen veszíti el az öntudatát. Büszke és karizmatikus, ha egy ügyet felvállal, nagyon lelkesen, céltudatosan szolgálja és viszi előre.
E jegy szülöttei mutatja a legszélsőségesebb változatokat. Izgalmas, titokzatos egyéniség. Lebilincselő társalgó. Nagyon határozott ízlése van. Az emberek vonzódnak hozzá, mert felismerik milyen nagy rejtett tartalékokkal rendelkezik. Mindig képes megújulni. Alaptermészetéhez tartozik, hogy imádja a kihívásokat. Szeret vitatkozni, imád kritizálni, és általában győztesként kerül ki a szópárbajból. Akadnak Skorpiók, akik túlságosan is kritikusak, támadóak, sőt még ijesztőek is, de ez ritka. Akár szeretik, akár gyűlölik, annyi bizonyos, hogy nem tudnak nem tudomást venni a személyéről.
Gyakorta játssza az elérhetetlen vonzó szerepet. Szüksége van a partnere életerejére és lelkierejére, ez ad neki elegendő erőt a léthez. A Skorpiónak fontos szerepet játszik a szerelemben mind a testi, mind az érzelmi oldal. A kalandokat nem hagyja ki, ha megtalálja élete párját, akkor sem képes lemondani a flörtökről. Nem igazán hűsége típus, de a társától elvárja, hogy az legyen. A büszkesége nem tudja elviselni, hogy a birtokolt társ ne csak az övé legyen. Nehéz természete miatt kevesen tartanak ki mellette hosszú ideig. Általában elég későn találja meg élete párját.
Legtöbbször igen figyelmesek és odaadóan gondoskodnak a gyerekükről. Örömmel hallgatják meg csemetéjük gondjait-bajait, de szélsőséges esetben túlságosan kíváncsivá válhatnak, és minden apró titkát tudni akarják. Képtelenség őket bármiről is meggyőzni, mindenáron ragaszkodnak ahhoz, amit helyesnek vélnek. A Skorpió szülők határozottak és erősek, akik biztonságot kínálnak, rengeteg munkával megteremtik az áhított életkörülményeket gyermekeik számára, és bármi áron megvédelmezik őket.