Jazzy Fesztivál

Jazzy Fesztivál

Rendhagyó, rendkívüli és egyedülálló. Ez lesz idén a 6. Jazzy Fesztivál, amely szeptember 15 és 18. között olyan nevekkel várja közönségét, mint Candy Dulfer vagy St. Martin.

Az igényes zene kedvelőinek egyik kedvenc fesztiválja ebben az évben hatodik alkalommal  szórakoztatja a közönséget.  A mostani fellépők méltó követői az eddigi sztároknak: a korábbi években ugyanis olyan produkciók léptek fel, mint többek között  a Mezzoforte, a Matt Bianco, a De Phazz, Mario Biondi vagy a Shakatak.
 
Idén szeptember 15-én a Geszti produkció kezdi a fesztivált. Geszti Péternek néhány hónapja jelent meg új zenei anyaga GESZTI: Létvágy néven, de a koncerten  felcsendülnek a Rapülök, a Jazz+Az, és a Gringo Star dalai is, Jazzesre áthangszerelve. Geszti Péter különleges repertoárral lép színpadra, új lemezének vendégelőadóival, Pély Barnával, Váczi Eszterrel és Gereben Zitával.
 
Másnap, szeptember 16-án a szaxofon királynője,  Candy Dulfer ad koncertet. Candy-t nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen többször lépett fel már Magyarországon. Egyik legemlékezetesebb koncertje több évvel ezelőtt a Petőfi Csarnokban volt az azóta már sajnos elhunyt Prince zenekarával. A hölgy minden kétséget kizáróan az európai Jazz kiemelkedő fúvósa, funky dalai mellett olyan világslágereket is jegyez, mint a Lily was here vagy a Pick Up the Pieces.
 
Szeptember 17-én a Random Trip All Stars lép a Jazzy színpadra, ráadásul egy igazi szuperválogatottal:  a formációban ezúttal  Tóth Vera, Fábián Juli, Dés László, Barabás Lőrinc, Tátrai Tibor, Romhányi Áron, Zentai Márk, Vígh Arnold, Gábor Andor, Delov Jávor és DJ Q-cee izzítja a hangulatot. A program lüktető alapokon egy hatalmas improvizáció, ahol a művészek egymást inspirálják. Ezekkel a fellépőkkel és a Jazzy Fesztivál közönségével, minden bizonnyal egyszeri és megismételhetetlen koncert lesz.
 
A fesztivál Szeptember 18-án St. Martin koncertjével zárul. A szaxofonos itt  mutatja majd be új lemezét, amelyet a Molnár Dixiland Band-del készít.  A szerzeményekkel visszahozzák a jazz aranykorát, a harmincas évek Amerikáját, a SWING zenét. St. Martin virtuóz szaxofon játéka új a swing egy új arcát mutatja be.
 
 

Helyszín