Nagy sikerrel zárult a VéNégy fesztivál

Nagy sikerrel zárult a VéNégy fesztivál

Különleges helyszín, jó hangulat, elégedett nézők és fellépők. A Vácon megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó az idei évvel, július 5. és 9. között végképp felrakta magát a hazai fesztiváltérképre.

A szervezők egyszerre zenés és színházas, laza, fröccsözős, ottalvós, bulizós, vízpartos, naplementés, új helyszínt felfedezős rendezvényt ígértek - és így is lett. A közönség láthatóan élvezte, hogy miközben a hazai zenei színtér legjobbjainak - a Punnany Massif, az Európa Kiadó, a Belga, a Blahalouisiana, az Irie Maffia, a RedRed, a Ricsárdgír, a Supernem, a Jónás Vera Experiment, a 30Y és a Hiperkarma - koncertjein bulizhatott, nézhetett a V4, azaz a visegrádi országokból érkezett színházi produkciókat, táncolhatott esténként DJ-k szettjeire, vagy éppen ejtőzhetett a fesztiválterület vonzó vízpartján.
 
Volt tehát színes programkínálat és pezsgés, de nem volt a legnagyobb fesztiválokra jellemző tömeg és dömping, s ezt, úgy tűnik a fesztivállátogató közönség is díjazza, ez pedig azt jelenti, hogy a VéNégy jövőre tovább mehet azon az úton melyen már idén is jókora léptekkel haladt.
 
"Korábban egy zenei színpaddal rendelkeztünk, idén már három színpaddal vágtunk neki, melyekből kettő zenei, a harmadikon pedig alternatív színházi előadások,  illetve beszélgetések voltak láthatóak neves közéleti személyiségekkel, művészekkel, színészekkel, zenészekkel. Idén volt először lehetőség kempingezni a fesztivál helyszínén" - meséli Kis Domonkos Márk igazgató.
 
Az egyik legnevesebb fellépő, Tóth Vera szerint hasonló jellegű fesztivál nincs az országban - "nagyon örülök, hogy ebben részt vehetek", nyilatkozta az énekesnő. Egy másik fellépő művész, Koszi Janka szimpátiáját is kivívta a VéNégy: "Beállás előtt lesétáltam a Duna-partra és nagyon chilles volt: szívesen jönnék máskor is. Szimpatikus, hogy kicsi fesztivál, barátságos, családias, gyerekekkel is simán el lehet jönni".
 
A fesztivál külföldi fellépőinek is bejött a különleges helyszín, és a barátságos, családbarát hangulat: "Ukrajnából érkeztünk, azon belül Lembergből. Már harmadszorra lépünk itt fel és nagyon szeretjük a magyar közönséget. Sok pozitív energiát kapunk tőlük" -  mondta Volodimir Gubanov ukrán színész.
 
Úgy tűnik tehát, semmi akadálya annak, hogy a VéNégy 2018-ban is felvigye Vácra a Római-partot és a legjobb zenekarokat. Folytatása következik.