Tállya még mindig menő – őszi Kerekdomb Fesztivál

Tállya még mindig menő – őszi Kerekdomb Fesztivál

Zene, kultúra, színház, irodalom, sport, piknik és bor. Tállya most már hivatalosan is Tokaj-Hegyalja legmenőbb települése, ahol idén másodszorra is megrendezik a Kerekdomb Fesztivált, pontosabban annak őszi kiadását.

Szeptember 8. és 10. között újra a figyelem középpontjába kerül az alig 2000 főt számláló Tállya. A Kerekdombon nincsenek műfaji megkötések, egyetlen fontos tényező a minőség: zenében, borban, minden másban. Az összművészeti fesztivál különlegessége, hogy – hasonlóan a Művészetek Völgyéhez, ami mögött ugyanaz a szervezőcsapat áll – nem a település alkalmazkodik a programokhoz, hanem fordítva: a fesztivál „belakja” a falut, így autentikus helyszíneken szívhatjuk magunkba annak minden rezgését.
 
A programról
 
A már hagyománnyá vált Hosszúlépés túrán a piknikkosárba rejtett borokat születésük helyén, a pincészetekben lehet megkóstolni, de idén nem marad el a 21,5 km-es Kerekdomb Félmaraton és „lájtosabb”, gyerekbarát párja, az 1 km-es Ludas Matyi Futam sem. Mindhárom napon több sávban vetítik a Malter Filmfesztivál rövidfilmjeit a Maillot Kastély kertjében, beszélgetések, színdarabok, felolvasóestek, slam poetry, mesterségbemutatók, gyerekprogramok és széles zenei paletta várja a látogatókat. A teljesség igénye nélkül: Szűcsinger (Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián zenés műsora), Random Trip, 30Y, A Kutya vacsorája, Papaver Cousins, Belmondo akusztik, Bohemian Betyars, Szeder, Irie Maffia, Mary Popkids, Amadinda, beszélgetés Cserna-Szabó Andrással, Lackfi Jánossal és Kárász Eszterrel, a Momentán Társulat RögvEst improvizációs színháza és a Szent Efrém Férfikar. Bővebb infóért keresd a Kerekdomb Fesztivál hivatalos weboldalát!