Folytatások – 1. rész

Folytatások – 1. rész

Idén nyáron rengeteg film kap folytatást, ebből a hamarosan vászonra kerülő felhozatalból szemezgetünk.

Ha egy film sikeres, akkor törvényszerű következményként kéne a folytatásának is legalább akkora népszerűségre szert tennie, hiszen ami már egyszer bevált, az működik. Persze a filmvilág tele van csalódást keltő második, harmadik, tizenhatodik részekkel, de olykor-olykor sikerül megismételni, vagy akár felülmúlni a kezdő mutatványt. Idén nyáron rengeteg film kap folytatást, de ne legyenek illúzióink, hogy a bevételi tényező nem esik a prioritási lista első helyére, azonban ideális sorozatfüggőként ugyanúgy várjuk a következő részeket, hiszen az élet sem egy film és sosem áll le. Ebből a hamarosan vászonra kerülő felhozatalból szemezgetünk.
 
 
Nagy izgalmakat várunk a június 21-én mozikba kerülő Ocean's 8. részétől, mely Az évszázad átverése lesz, viszont most csak csajokkal: Rihanna, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sandra Bullock, Cate Blanchett szereplésével. Nem hinnénk, hogy az alkotók eltávolodnak a bevált recepttől – egy csapat zseniális tolvaj az évszázad buliját hajtja végre – csak most az arcszőrzet helyett a dúsabb kebleké lesz a főszerep.
 
 
Denis Villeneuve nevét elég sokan megismerhették az elmúlt években, mivel az Érkezésnek és a Szárnyas fejvadász 2049-nek ő volt a rendezője. Igaz, már előtte is bizonyította rátermettségét, meg azt, hogy a műfajok széles skáláján képes helyt állni és a misztikus drámák mellett a kemény akció is jól áll neki, mint a Sicario – A bérgyilkos című filmben Emily Blunt és Benicio Del Toro főszereplésével, amihez június 28-án már érkezik is a folytatás: Sicario 2. – A zsoldos. Sajnos a rendezői szék más alá került, de Del Toro maradt, még jó. Drogháború, kolumbiai bérgyilkos és töménytelen akció.
 
 
Július 12-én érkezik a Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció! Az előző 2 résznek is hatalmas sikere volt, köszönhetően a nem mindennapi sztorinak és a szerethető, vicces karaktereknek, na meg persze a horrorisztikus műfaji elemeknek. Mi is lenne ideálisabb alkalom a sorozat felfrissítésére, mint egy jó kis nyári vakáció. Szóval a para csapat elhagyja a félelmetes házat Drakulával az élen, aki azonban a hajóúton belezúg a kapitányba, aki mellesleg a vámpírvadász Van Helsing unokája. Hú.
 
 
14 éve láthattuk először a Disney és a Pixar közös szerelemgyerekét: A hihetetlen család hajmeresztő kalandjai hatalmas népszerűségre tettek szert, ráadásul két Oscar-díjat is bezsebeltek. Most pedig mindenki örvendezhet, hiszen jön a második rész! Az aktuális bonyodalom többdimenziós, ugyanis egyrészt lesz kötelező főgonosz; egy nagyon naprakész cyberbűnöző, aki irányítása alá vesz minden számítógépes és modern technikai eszközt. Közben Mr. Irdatlannak kell otthon maradnia a gyerekekkel, ami elég körülményes, tekintve, hogy kapunk egy „új” hőst is, családon belül: a kisbabáról, vagyis Furiról kiderül, hogy neki is vannak különleges képességei. Tehát lesz miért izgulni a július 19-én mozikba kerülő A hihetetlen család 2. részében is.
 
 
Tíz évvel a Mamma Mia! után visszatérünk a varázslatos görög szigetre. A szintén ABBA-dalokkal tarkított folytatás lényegében egy múltba tekintés is: a Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA két idősíkon játszódik, vagyis egyszerre folytatás és eredettörténet. Természetesen itt lesz Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Christine Baranski, Dominic Cooper, Andy Garcia, Julie Walters, no meg Cher, valamint a fiatalok: Lily James és Amanda Seyfried a fiatal Donna szerepében. Július 19-től a mozikban. Reméljük, sose hagyják abba.