a nagy sajt-sör összekóstolás

a nagy sajt-sör összekóstolás

A Szent András Sörfőzde bemutatja: BEER&CHEESE TAPAS CRAFTOVER

Elindult az ország első nagy sajt-sör összekóstolása, a Beer&Cheese Tapas Craftover, amelynek a Szent András Sörfőzde budapesti márkasörözője, a Marosvári „Ogre” László sörszakértő által vezetett Ogre Bácsi ad otthont. Az országban most először kóstolhatók olyan kézműves sajt-sör duók, amelyeket szakértő gasztrostáb állított össze azért, hogy a lehető legjobb párosítások születhessenek. 
 
 
A projektet Bukovinszky László, a Szent András sörfőzde egyik tulajdonosa és Mircz Nárcisz, a Nárcisz Birtok Kézműves Sajtműhely tulajdonosa álmodták meg. A tavaly negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzdétől eddig sem állt távol a sörgasztronómiai kísérletezés, nyáron izgalmas sajt-süti kombókat is kreáltak már. A nagy sikerre való tekintettel tovább folytatták a gasztronómiai kísérletezgetést. Így született meg a magyarországi sör- és sajtforradalmat összeházasítva a Beer&Cheese Tapas Craftover, avagy a nagy sajt-sör összekóstolás. 
 
A sör-sajt menükombinációkat maga „Ogre Bácsi”, vagyis Marosvári „Ogre” László sörszakértő, Bukovinszky László, a Szent András sörfőzde egyik tulajdonosa, Mircz Nárcisz, a Nárcisz Birtok Kézműves Sajtműhely tulajdonosa és Kovács Gábor Maláta újságíró állította össze. Az összekóstolás folyamatából hamarosan egy háromrészes kisfilm is debütál az Ogre Bácsi és a Szent András Sörfőzde facebook oldalán. A filmekben a kiválasztási folyamatról, a Nárcisz Birtok kézműves sajtjairól, a sajtkészítésről, a Szent András sörfőzde söreiről és a gasztronómia határainak feszegetéséről is szó esik majd. 
 
Az esemény február 13-án a vörösboros kecske – Napkincs (Bajor Búzasör) kombinációval startolt, és az Ogre Bácsi Söregyetem sörgasztronómiáról szóló előadása nyitotta meg. Minden sajt-sör kombináció két hétig lesz kóstolható, az új sajt-sör duók pedig kéthetente szerdánként az Ogre Bácsi Söregyetem alkalmain váltják az előző összeállításokat. A söregyetem egy ingyenes előadássorozat a sörök világáról, gasztronómiáról és minden olyan témáról, ami bármilyen formában is a sörhöz kapcsolódik. 
 
Mostantól kéthetente a sör-sajt menük, szerdánként 19:00 órától - szerdáig kóstolhatóak a Hunyadi téri Ogre Bácsiban. 
 
 
A Beer&Cheese Tapas Craftover sorozat első menüje 2019. február 13-tól február 27-ig: 
Vörösboros kecskesajt (Nárcisz Birtok Kézműves Sajtműhely) & Napkincs (Bajor Búza – Szent András Sörfőzde)
 
A sorozatban szereplő sör-sajt Menük:
 
    • Vörösboros kecskesajt – Napkincs (Bajor Búzasör)
    • Tehéngomolya & Mutti (New Age Hoplager)
    • Érlelt juhsajt & Betyár Király (Gyümölcsös Stout)
    • Diós gomolya & Óarany (Bécsi Ászok)
    • Parenyica & Bandibá és/vagy Ogre (Amerikai IPA, Pilsner)
    • Füstölt juhgomolya & Black Rose (Duplabak)
    • Camambert & Arany Korsó 93’ (Münchener Helles)