Egy hétvégére Indiaira váltanak a magyar street foodosok

Egy hétvégére Indiaira váltanak a magyar street foodosok

Elefántsimogatóval is készülnek a Food Truck Show-ra

India ízvilágát idézi meg ötven magyar street foodos három napon keresztül, hogy a közönség eldönthesse, melyikük a legkreatívabb. A versenyt a Magyar Street Food Egyesület szervezi, ezért hamburgerből, tócsniból és lecsóból is készül majd indiai változat. Kóstolni és szavazni szeptember 7-e és 9-e között, a Food Truck Show-n lehet, ahol két fogás között indiai elefántot is simogathatnak a látogatók. 
 
 
Indiai ízvilággal készülnek a  legjobb hazai street foodok szeptemberben, az első nemzetközi Food Truck Show-n. A Kincsem Park népszerű gasztrofesztiválján idén nemcsak agár- és lóversenyeket szerveznek, hanem a food truckok is összemérik erejüket. A versenybe olyan ismert márkák is részt vesznek, mint a Zing Burger, a Kolbice és a Paneer, amelyek csak erre a hétvégre, a saját kínálatukra építve, de indiai ízvilággal találnak ki egy versenyfogást. 
 
 
“Idén első alkalommal hagyományteremtő módon a szervezők az őszi Food Truck Show-kat egy-egy  földrész, vagy tájegység köré szeretnék felépíteni, íly módon is  népszerűsíteni itthon a világ sokszínű gasztrókultúráját. Ez egyben új megoldandó feladatot is ad a büfékocsik séfjeinek, ahol a tudásukat és kreativitásukat kihasználva játékos komolysággal mérközhetnek meg” – mondta Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke és a Food Truck Show főszervezője. 
 
 
A gasztrofesztivál mellett a Kincsem Parkban elefántsimogatóval és gyerekprogramokkal is várják a családokat. A szintén országjáró Street Art Show budapesti állámosán kívül itt kerül megrendezésre az országos kő-papír-olló bajnokság és a hagyományos rollerbike felvonulás is.