Fókuszban a vadételek

Fókuszban a vadételek

Hétvégén elstartol az első Füred Gastro fesztivál

Tíz kiváló Balaton-környéki étterem, a legjobb balatoni borászatok és számos kulturális program várja hétvégén az érdeklődőket az első Füred Gasztro fesztiválra. Szombaton két ausztriai szuper-produkció is a balatonfüredi Vitorlás térre érkezik: itt lesz a bécsi downtempo-dub-nu jazz színtér veteránja, Klaus Waldeck csapata, majd a sodró balkáni hangulatot idéző és dirty-jazzt játszó DelaDap hoz egy fergeteges táncos-zenés produkciót. Vasárnap a hazai fesztiválszínpadok egyik legkedveltebb formációja, Farkas Róbert zenekara, a Budapest Bár lép fel Behumi Dóri, Keleti András, Kiss Tibor és Mező Misi közreműködésével.
 
 
A Balatonfüred Város Önkormányzata és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezésben első alkalommal rendezik meg a Füred Gastro fesztivált, amelyre Csapody Balázs, a Kistücsök étterem vezetője és a Pannon Gasztro Akadémia elnöke szervezésében a balatoni régió tíz kiváló étterme kapott meghívást.
 
A Sparhelt Bistro, a Márga Bisztró, a Paletta Bisztró, a Söptei Étterem, a Neked Főztem, a Kistücsök Étterem, A Konyhám, a Kalóz Bisztró, a Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem gasztro-kínálatában kiemelt szerep jut majd a vad alapanyagokból készült kreatív vadételeknek, amelyeket a balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánlásával kiválasztott borokhoz illeszkedően készítenek majd el a séfek. A borokat Dobai András és a Kredenc borbár prezentálja majd az ételek mellé. 
 
November utolsó hétvégéjén a Balaton, a gasztronómia és a kultúra szerelmesei Jókai, Vaszary és Blaha Lujza egyik kedvenc városában, Balatonfüreden egy hangulatos fesztivál keretében találkozhatnak majd egymással, az évről-évre legjobbnak választott Balaton-környéki éttermek kínálatával, a legjobb balatoni borokkal, és desszertként a Karolina kávéház, a Péklány és a Valami Édes desszertbár legfinomabb cukrászati különlegességeivel is.  
 
A balatonfürediek számára kedvezményes jegyekkel is készültek a szervezők, az állandó balatonfüredi lakcímmel rendelkezők a lakcímkártyájuk bemutatásával kedvezményesen vásárolhatnak belépőt a fesztiválra.