Kategóriaelsőként végeztek a Szent András Sörfőzde sörei

Kategóriaelsőként végeztek a Szent András Sörfőzde sörei

a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének nemzetközi sörversenyén

Kétszámjegyű díjeső hullott a Szent András Sörfőzdére a XII. KSE nemzetközi sörversenyen, ahol a közel 300 értékelt sörből a békésszentandrási sörfőzde összesen tíz sörét díjazta a nemzetközi szakmai zsűri. A főzde hat sörét ezüsttel, négyet pedig bronzdíjjal honoráltak. Ezzel az eredménnyel a Szent András Sörfőzde nemcsak az ezüstérmek tizenkét százalékát zsebelte be, de ezüstdiplomás sörei kategóriájukban a legjobbak lettek.   
 
 
Nem csak a békésszentandrási Szent András Sörfőzde lett 25 éves idén, hanem a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete is, amely megalapításának 25. évfordulója alkalmából újabb nívós szakmai sörversenyt rendezett meg. A 45 tagú szlovák, magyar, cseh, amerikai, német nemzetiségű gasztrobloggerekből, újságírókból és sörfőzőkből álló szakmai zsűri közel 300 sört értékelt két nap leforgása alatt, melyből összesen tíz díjat osztott ki a Körösök-szívében fekvő békésszentandrási kisüzemnek, a Szent András Sörfőzdének. Ezüstdiplomás lett a Meggyes, az Ogre, a Monarchista, a Fekete, a Magyar Vándor és a Szent András Könnye, így az ezüsttel kategóriájukban a legjobbak lettek. Bronzdíjas lett Málnás sör, a Black Rose, a Szilvás sör és a Napkincs. 
 
 
A sörverseny fődíját, a Grand Champion gyémánt díjat a Mad Scientist Cookie Monstere vitte haza.  Aranydiplomás lett a Monyó Boris The Blade, a Fehér Nyúl Apa és RIS, a Hopfanatic Oatcake Juice, a Horizont Coconut Stout és a Hoptop Double Check söre. 
 
 
SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE
 
A 2018-ban negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde elismerésekben és fejlesztésekben gazdag 25 esztendőt tudhat a háta mögött. A Szent András sörfőzdében álmodták meg az ország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét, ami a Fekete elnevezésű tradicionális baksörrel egyetemben idáig a legtöbb díjat söpörte be. A Fekete nem csak díjakban de múltjában is éllovas termék, hiszen a főzde tradicionális baksöre az egyik legrégebben főzött Szent András sör; receptjét a sörfőzőmesterek a főzde alapítása óta fejlesztgetik. Díjakban sincs hiány: 2018 elejére a Szent András Sörfőzde sörei már több díjat zsebeltek be, mint ahány év áll a főzde mögött: közel 30 díjnál tartanak, legyen szó hazai vagy nemzetközi éremről, dizájndíjról, vagy az év sörfőzdéje titulusáról. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse. Ezt az állandó minőségi alapanyagokkal, a megszokott típusok receptjeinek tökéletesítésével és az új trendekkel való kísérletezéssel teszi meg. Mára a főzde portfóliójában mintegy 14 féle sörtípus megtalálható, melyet az év minden szakában főzött szezonális különlegességek egészítenek ki. Ezek a karácsonyi Esthajnal, a húsvéti Nyúlon Innen, Nyúlon Túl és a nyári Vári Nővérek sorozatok.