Ne hagyjuk felmelegedni a sörünket és a bolygónkat!

Ne hagyjuk felmelegedni a sörünket és a bolygónkat!

A “MyForest”projekt és a Snowman Selfie

A MONYO Brewing Co. és a Közösségi Erdőkért Alapítvány a “MyForest”projekt keretében összefogtak, hogy faültetéssel segítsenek környezetünkön és felhívják a figyelmet a klímaváltozásra.
 
A Snowman Selfie a MONYO új, karácsonyi limitált kiadású söre, melynek minden MONYO Tap House-ban, vagy a MONYO Grand-ban eladott pohár vagy korsó után ültetnek egy fát. Ébresztő, hogy legyen élesztő, küzdjünk a sörtelen jövő ellen!
 
Öt évvel ezelőtt egy garázsból indult a MONYO Brewing, ma az egyik legnagyobb és legkorszerűbb hazai kisüzemi sörfőzde, ami a magyar sörforradalom után, a “zöld sörforradalomban” is kiemelkedő szerepet kíván játszani. A klímaváltozás a fenntarthatóságon túl a sör alapanyagaira, a komlóra és a malátára is óriási hatással van, ezért ez egy különösen fontos globális tényező az iparág számára. A Snowman Selfie egy karácsonyi limitált kiadású Red IPA, amiből 1700 liter készült. December 17-től mind a két budapesti MONYO vendéglátóhelyen fogyasztott Snowman Selfie után egy fát ültetnek a Közösségi Erdőkért Alapítvány segítségével.
 
„Most már tényleg kézzelfogható probléma a klímaváltozás. Személyesen mi a MONYO-val nem vagyunk olyan óriási kibocsátók, ami önmagában meg tudná fordítani ezt a folyamatot, vagy óriási változást hozhat globálisan a témában. Ellenben azt gondoljuk, hogy ha a saját szintünkön megteszünk minden tőlünk telhetőt, akkor valamiféle erőt tudunk adni ahhoz, hogy ez a változás valóban elinduljon. Hiszünk benne, hogy ez a folyamat még megfordítható.” – mondta Németh Antal, a MONYO Brewing  társtulajdonosa.
 
Közösségi erdők
A MyForest az első olyan kezdeményezés Magyarországon, melynek célja, hogy közösségi erdők segítségével megduplázza a hazai erdők számát. A jelenlegi magyar erdő állományunk nagyjából a harmada a 200 évvel ezelőttinek. Globális kitekintésben minden földi lakosra számítva fejenként nagyjából 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét, és így visszanyerjük az 1700-1800-as évek korára jellemző erdőknek legalább a kétharmadát.
 
„Örültünk a MONYO megkeresésének, mert kezdeményezésünk sikeréhez a vállalati partnerek és a nyilvánosság figyelme nélkülözhetetlen.” - dr. Pásztor Miklós, alapító, Közösségi Erdőkért Alapítvány.
 
 
Snowman Selfie, nem hagyja felmelegedni a bolygónkat és a sörünket
A Snowman Selfie (5.8% vol.) egy amerikai komlókkal hidegkomlózótt Red IPA. A pohárba kitöltve a citrusos-gyantás illatok rögtön megcsapják az ember orrát, illetve a szép, téglavörös szín is feltűnő. Ha belekortyolunk, akkor érezzük, hogy a déligyümölcsök és a komló gyantás aromái dominálnak benne, de a malátaprofil miatt kap egy kis gabonás-karamelles karaktert is. A korty vége mérsékelten keserű és száraz. Szerintünk ilyen az ideális IPA a téli szezonra. A sör címkéjén egy posztapokaliptikus világot láthatunk.
 
MyForest.hu – Várjuk a vállalati partnereket!
A MyForest tevékenysége révén összekapcsolja a klímáért aggódó civileket, földjüket felajánló tulajdonosokat és az ültetni vágyó cégeket. A klímaváltozás egyik legfontosabb oka, hogy a Földről az ipari civilizáció kezdete óta eltűnt az erdőknek a kétharmada. A maradék erdőségek ugyanakkor már nem képesek magukban megkötni az emberi tevékenység által kibocsátott CO2 mennyiséget, mely folyamat a globális klímaváltozáshoz vezet, és akár az emberi civilizáció pusztulásához is.
 
A két említett MONYO bár címe:
MONYO Grand: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 53.
MONYO Tap House: 1091 Budapest, Kálvin tér 7.