Hangfoglalás - Három napon át a SYMA Csarnokban

Hangfoglalás - Három napon át a SYMA Csarnokban

Ma kezdődik és vasárnapig tart a 8. Hangfoglalás h...

Ma kezdődik és vasárnapig tart a 8. Hangfoglalás hangszer-, hang-, fény-, színpad- és stúdiótechnikai kiállítás a budapesti Syma-csarnokban. Több száz ingyenes program, rockmúzeum és több tízezer hangszer várja a vendégeket.

A három nap alatt koncertet ad a Magna Cum Laude, a Póka Egon Experience, a Rudán Joe Akusztik, Nagy Feró és a Beatrice, Heincz Gábor Biga, a ZBB, a Roy & Ádám Trió, a Special Providence, Csemer Boggie és a Budapest Voices kórus. Idén a Hangfoglalás kiemelkedő programja a Zenélni konferencia és díjátadó, valamint a klubfesztivál – közölték a szervezők.

A Syma A, B és C csarnokában összesen 12 ezer négyzetméteres területen állítottak fel színpadokat, standokat a legmodernebb hang- és fénytechnikával.

Az idei Hangfoglaláson is több száz, teljesen ingyenes zenei program, koncert és közönségtalálkozó várja az érdeklődőket. Hangszerbemutatót tart Lukács Peta, Szappanos György, Markó Ádám, Dandó Zoltán, Vörös Attila és Kékkői Zalán, a Hooligans, a Kowalsky meg a Vega, a Road, a Depresszió, a Grenma és az Ektomorf közönségtalálkozóra és dedikálásra várja a rajongóikat.

A Hangfoglalás kiállításon bemutatkozik a MagyaRock Hírességek Csarnoka, a RAM Colosseum gyűjteménye. Az érdeklődők olyan ritkaságokat és relikviákat láthatnak, amelyek felidézik a magyar rockzene és a klubkoncertek gyökereit. Kiállítják egyebek mellett az Atlantis és a Sankó Zenekar hangszereit, Radics Béla és az LGT erősítőit, emellett koncertbelépőket, kézzel rajzolt, majd sokszorosított plakátokat, szórólapokat a hatvanas, hetvenes évekből.

A Syma-csarnok bejáratánál egy 18,5 méter hosszú, 18,5 tonnás Gibson busz várja az érdeklődőket, ennek belseje különleges hangszergyűjteményt rejt. Ezzel a busszal róják az utat azok, akik világszerte hangszeres workshopokat tartanak, köztük például az Annihilator gitárosa, Jeff Waters és a Hangfoglalás tavalyi vendége, Ryan Roxie, Alice Cooper gitárosa.

A Hangfoglaláson a gyerekek bármilyen hangszert kézbe vehetnek és kipróbálhatnak. Az idei rendezvény második napján, szombaton Kovács Gábor muzsikus kézműves foglalkozásán saját hangszereket készíthetnek szívószálból, PET-palackból vagy biciklipumpából.

A Syma-csarnokban három napon át nemzetközi szaktekintélyek részvételével rendezik meg a Zenélni konferenciát. A Hangfoglalást szervező Hangszeresek Országos Szövetsége idén Zenélni Díjat ad át 13 kategóriában, a kitüntetettek között lesz zenepedagógus, zenész, énekes, zenekar, hangmérnök, hang- és látványtechnikus, zenei újságíró.

Pénteken egy klubfesztivál is része a rendezvénynek a Dürer Kertben, ahol a legkülönbözőbb zenei stílusokban magyar, cseh, szlovén, francia és olasz csapatok adnak koncertet, a részletes programot már közzétettük itt:
http://rockelet.hu/hir/3239-hangfoglalas-a-syma-csarnokban-es-a-durer-kertben