AJÁNLÓ - Duplázik a Rammstein a Puskás Arénában!

AJÁNLÓ - Duplázik a Rammstein a Puskás Arénában!

A Rammstein, fokozva a tempót, 2023-ban is visszatér európai stadionturnéjával, immár harmadik alkalommal! A 2023-as budapesti buli iránti elképesztően nagy érdeklődésre való tekintettel, a gyors egyeztetéseket követően a zenekar bejelentette, hogy nemcsak július 11-én, hanem 12-én is fellépnek a Puskás Arénában.
 
Az 1994-ben alakult, a hard rockot az indusztriál metallal keverő német zenekar utoljára 2011-ben járt Budapesten, Made In Germany című best of turnéján, de korai időszakában fellépett a Sziget Fesztiválon is. 2023-ban az olyan klasszikusok mellett, mint a Matrixból is ismert Du hast, a xXx-ben hallott Feuer Frei, vagy éppen az Ich will, a legújabb, Zeit című albumukat is elhozzák hazánkba.
 
A német rockerek 2020 szeptemberében kezdték meg a Zeit vagyis Idő című nagylemez felvételeit, a Saint-Rémy-de-Provence-beli La Fabrique stúdióban. Az hogy nem a banda utolsó albumáról van szó, egy másodpercig sem volt kérdés, hiszen Till Lindemann énekes már a Covid-időszak elején lenyilatkozta, hogy csordultig vannak új dalokkal. A stúdióba végül a turné hiánya okozta kreativitásdömping csalogatta őket.
 
 
„Kevesebb volt a zavaró tényező, több időnk volt az ötletelésre. Véletlenül sikerült felvennünk egy lemezt, amit valójában nem is terveztünk” - mesélte a Rammstein billentyűse, Christian „Flake” Lorentz az új anyag születéséről. A végeredmény egy, a jól ismert német szarkazmust el-elhagyó, a megszokottnál sokkal mélyebb és sötétebb album a csapattól, ám ez a hangulat nem ül ki egy másodpercig sem a színpadi jelenlétükre.
 
Hogy pontosan mit jelent ez a turné, arról már számtalan újság beszámolt: akkora színpadot, ami időnként túllóg a stadion tetején is, tűzzel és lánggal bevilágított show-t, tökéletesen hangszerelt zenekart, a Rammstein színpadi humorát és szenvedélyét – és mindezt stílusban, méretben és minőségben valóban egyedülálló módon prezentálva. Így teljesen logikus, hogy a Rammstein minden rajongójának és a rajongóvá most válóknak újabb esélyt kínál, hogy élőben megtapasztalhassák „gigantikus show”-jukat (Rolling Stone), amitől az európai „stadionok megremegnek” (Nordkurier) „rengeteg tűzijátékkal, durranással és füsttel” (Sueddeutsche Zeitung).
Mi már alig várjuk, hogy beszámolhassunk róla jövő júniusban!
 
-----
Írta: Erdős Viki
Fotó: Live Nation Archívum
-----

 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.