The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek

The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek

Premier: Február 12

Egy különleges zenés dokumentumfilmmel emlékeznek világszerte a 2013-ban elhunyt Ray Manzarekre.
 
Február 12-én, a The Doors legendás billentyűsének születésnapján kerül a mozikba a
„The Doors: Break On Thru” című film, amit Magyarországon is több helyszínen vetítenek.
 
Egy különleges zenés dokumentumfilmmel emlékeznek világszerte a 2013-ban elhunyt Ray Manzarekre. Február 12-én, a The Doors legendás billentyűsének születésnapján kerül a mozikba a „The Doors: Break On Thru” című film, amit Magyarországon is több helyszínen vetítenek.
 
A „The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek” egy díjnyertes koncert- dokumentumfilm, amely a The Doors még élő tagjai, John Densmore és Robby Krieger által szervezett 2016-os Los Angeles-i Ray Manzarek-emlékkoncert felvételeit, a zenekartagok, pályatársak visszaemlékezéseit és ritka archív felvételeket, korabeli interjúkat felvonultatva tiszteleg a The Doors 2013-ban elhunyt billentyűse előtt.
 
 
A The Doors Ray Manzarek és Jim Morrison Venice Beach-i találkozásával született meg 1965-ben. Ray lett a csapat szíve és lelke, valamint a Doors magával ragadó billentyűs hangzásának megalkotója. Manzarek valami egészen újat hozott létre a rock, a jazz, a blues, a bossa nova és megannyi más stílus ötvözéséből.
 
Az emlékkoncerten elhangzó The Doors-klasszikusok megszólaltatásában John és Robby mellett olyan ismert rockzenészek működnek közre vendégelőadóként, mint Taylor Hawkins és Rami Jaffe a Foo Fighters-ből, Robert DeLeo a Stone Temple Pilots-ból, Stephen Perkins a Jane’s Addiction-ből, Exene Cervenka and John Doe a “X” bandából, Warren Haynes a The Allman Brothers-ből és Brian Ray, Paul McCartney zenekarának gitárosa.
 
A filmben az emlékkoncert felvételei mellett eddig sosem áltott archív felvételek is láthatók: korabeli interjúk Jim Morrisonnal, Ray Manzarekkel és az ismert zenei újságíróval, Ben Fong- Torres-szel, továbbá új interjúk Johnnal és Robbyval.
 
A „The Doors: Break On Thru” világszerte csak egyetlen napon – Ray Manzarek születésnapján – február 12-én látható a mozikban. Magyarországon a budapesti Corvin Mozi és Pólus Mozi, a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház és a szegedi Belvárosi Mozi vetíti, magyar felirattal.