10 éves a Cadaveres! -  Körmöczi 'Körmi' Pétert kérdeztük

10 éves a Cadaveres! - Körmöczi 'Körmi' Pétert kérdeztük

A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Cadaveres egy magyar nyelvű EP-vel lepte meg rajongóit a napokban, a folyamatos koncertezés mellett pedig készülnek a nyár egyik kiemelt bulijára, a Tattoo the Sun fesztiválra is. A zenekar alapítójával, gitárosáva

Honnan jött az ötlet, hogy hazai szöveggel készítsetek egy kiadványt? Régebbi terv ez, vagy friss ötlet a jubileumra?

Már a 2011-es Mindstream albumunk után készültek magyar nyelvű átiratok a DigitalStream lemezünkhöz, de ezt megelőzően is volt már nótánk magyar nyelven. (Bűntudat 2009.)

A jubileumra mindenképpen terveztünk valami kiadványt, és a Demoralizer után ismét egy - főként - magyar nyelvű anyagban gondolkoztunk. A három "magyarosított" nóta mellé most akusztikus változatok kerültek és egy feldolgozás. Az akusztikus változatokat élőben már megismerhették azok, akik eljöttek valamelyik ilyen jellegű bulinkra a múltban.

Hogyhogy pont egy Ákos dalt dolgoztatok fel az új anyagra?

Szerettünk volna még valami újdonságot is az anyagra, valami friss dolgot. Új nótával még korai lett volna előjönnünk, tehát feldolgoztunk. Magyar nyelvű dalt szerettünk volna mindenképpen, és ez egy jó szám, jó szöveggel. Kicsit lehet meglepő tőlünk, de azért bekeményítettük és a tempóján is húztunk felfelé, ahol lehetett. Ez a dalválasztás jobban illik az EP-re mint mondjuk egy Bedlam-, VHK-, Barbed Wire-feldolgozás, amik szóba jöttek még! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy irányt váltunk! Sőtttttttt!

Mire számíthatunk tőletek augusztus 8-án az V. Tattoo The Sun Fesztiválon a Dürer Kertben? Vendégek, esetleg korábbi zenésztársak felbukkanása várható?

Egy hosszabb programra lehet számítani tőlünk és lesz meglepetés vendég, de lehet vendégek is! A Tattoo the Sun nyilván egy különleges, kiemelt rendezvényünk, ahol igyekszünk még többet adni a közönségünknek, mint máshol.

Nemrég a Sepultura előtt játszottatok, akik anno komolyan hatottak a ti zenétekre is. Hogy sikerült a buli?

A buli jó volt, nagyon kerek volt így. A napsütésben pirultunk és pirítottunk, de jó volt játszani a Barba Negra színpadán. A Sepu mostani felállása nem annyira az én világom, de nagyon jó bulit adtak és szuper volt a számsorrendjük. Jó fej volt Andreas és a többiek is! Őszinte, jó produkció, dicséretes a kitartásuk a döntésük és az elveik mellett.

Teljesen új dalokból álló anyagot terveztek mostanában, vagy inkább egyelőre csak élvezitek a jubileumot és a koncertezésé a főszerep?

Ősszel szeretnénk ráhasalni a dalszerzésre és talán jövőre lesz is új anyag. Vannak már elképzeléseim, tervek, pár ötlet és az irányvonalat is kijelöltük. Izgalmas dolgok várhatóak, annyit elárulhatok, de addig is vár még minket egy csomó fesztivál és itt a friss anyagunk a kezünkben, a "Hazai "!!!

Evy

Az EP-ről itt írtunk.