100%-on pörgő vidék – Vedd nyakadba az országot!

100%-on pörgő vidék – Vedd nyakadba az országot!

Nem érzed úgy néha, hogy a budapesti éjszakában már mindent láttál? Hogy kicsit unalmas már minden koncerten ugyanazokat az arcokat látni? Hogy legszívesebben beugranál az autóba vagy fel egy vonatra a Keletiben, és meg sem állnál az első újat ígérő vidéki programig?
 
Ha most nagyban bólogatsz, akkor a legújabb, VIDÉK rovatunk az, amire vágytál: mostantól bemutatjuk a legizgalmasabb happeningeket a fővároson innen és túl, hogy ne csak Budapest pörgését érezd át!
 
Debrecen legújabb programsorozata, a laza, beszélgetős, zenélős, minőségi időt együtt töltős Görög Nyári Esték csábít Hajdú-Bihar megyébe. Július 18-án a Maszkura szórakoztatja a közönséget, de július 25-én elérkezik Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László nagysikerű közös estje, a greCSÓKOLlár is.
 
Ha inkább a Balaton-parton hűsölnél a lassan kibírhatatlanná váló hőségben, akkor érdemes Balatongyörök felé venni az irányt, ahol július 16. és 19. között a Györöki Borkorzó koncertjei és isteni nedűi segítenek át a hőgután. A magyar tenger partján járva Balatonfüred felé is érdemes lesz elkanyarodni, ahol bár idén elmarad a hagyományos Anna-bál, a köré szervezett Anna Fesztivál szeretettel várja a látogatókat július 21. és 26. között. 
 
Azoknak, akik egy jó koncertért bármeddig elmennének, elég lesz csak Pécsig utazniuk: a Made in Pécs Café a 100xPécs koncertsorozattal ugyanis a legkülönbözőbb fellépőket hozza el a közönségnek, hogy ezen a nyáron se maradjanak élő zene nélkül. Ráadásul a kultúra városában mutatja be legújabb lemezét a helyben alapított Kiscsillag is, július 16-án a Káptalan Kertben.
 
Az északi régióban is megéri mostanában kalandozni: július 25-én Miskolcon egy olyan városi sétával várnak, amely során megismerheted a Diósgyőri vár sötétedés utáni arcát, ahol a középkori történelmi alakok szinte megelevenednek a gyertyafényes termekben. A múltban – és az északi országrészben – maradva július 19-én, illetve minden hónap 3. vasárnapján Egerben vár az Országos Régiségvásár, ahol számtalan értékes kincsre lelhetsz.
 
Tudjuk, hogy a fővárosban is kinyitottak már a mozik, de a Vissza a moziba fesztivál! több vidéki helyszínen, például a szombathelyi Agora Savaria filmszínházban is megrendezésre kerül. Így július 17. és 19. között itt is hét várva várt filmet vetítenek majd le, köztük néhányat, például az Inkább lennék özvegy című alkotást ráadásul premier előtt! Különleges moziélmény érhet Békéscsabán járva is, ahol egy estére megnyit a Csabai AutósMozi olyan szenzációkkal, mint az Úriemberek vagy éppen a Joker!
 
A kicsikre – és a bolygónkra – is gondol a nyíregyházi ÖKO alkotótábor, ahol 4-12 éves gyermekeknek mutatják be játékos, kreatív módon azt, hogy hogyan tudnak, ha csak kicsiben is, de odafigyelni a környezetükre. A változás tehát a Nyírségben kezdődik július 27-én!