Megvan a Faith No More-lemez megjelenési dátuma

Megvan a Faith No More-lemez megjelenési dátuma

A tény, miszerint még 2015 első felében megjelenik...

A tény, miszerint még 2015 első felében megjelenik az új Faith No More-nagylemez nem újdonság, a pontos dátumot azonban sokáig homály fedte. Ez sem titok többé, a zenekar saját, Oakland-i stúdiójában rögzített Sol Invictus május 19-én lát majd napvilágot.
Nemcsak a felvételeket, a kiadást és a terjesztést is maguk végzik, egész pontosan a banda privát kiadója, a Reclamation Records és az énekes Mike Patton maszek cége, az Ipecac Recordings.

A legendás ötösfogat utoljára 18 éve jelentkezett LP-vel, ez volt az Album of the Year, ami jó időre a Faith No More hattyúdalcsokrát is jelentette. Bár a zenekar 2009-ben újra életre kélt, de csak élő fellépésekre vállalkoztak, dalírásról, lemezkiadásról évekig hallani sem akartak.

A basszusgitáros Bill Gould produceri munkájával elkészült album első előfutára, a Motherfucker már a tavalyi Record Store Day-en közkinccsé vált, sőt, a júliusi Hyde Park-beli koncerten már azt a Superhero c. dalt is eljátszották, ami 7 inch-es bakeliten idén március 17-én fog megjelenni single-ként.