Maxi Jazz holnap Budapesten zenél

Maxi Jazz holnap Budapesten zenél

A tavaly feloszlott Faithless frontembere, Maxi Ja...

A tavaly feloszlott Faithless frontembere, Maxi Jazz éjféltől kétórás dj-szettet ad Sterbinszky Beyond The DJ című estjének lezárásaként.
A Faithless (a rapper mellett Sister Bliss billentyűs-zeneszerző és Rollo producer alkotta az együttest) 2011-es európai turnéja során jelentette be, hogy 15 év együttzenélés és hat stúdióalbum után feloszlik. A világszerte 12 millió albumot eladott Faithless a búcsúkoncertek egyikén, március 21-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellépett. Akkor Sterbinszky dj-szettje melegítette be a közönséget, innen az ismeretség Maxi Jazz-zel.

Maxi Jazz akkor elmondta: kellemes emlékei vannak korábbi magyarországi fellépéseiről (a Faithless 1999 és 2010 között ötször lépett fel a Sziget fesztiválon). „Továbbra is sokat fogok dj-skedni” – hangsúlyozta tavaly márciusban Budapesten a rapper az MTI-nek. December 8-án a White Angelben Maxi Jazz dj-szettjén várhatóan a Faithless legnagyobb sikereiből (Salva Mea, Insomnia, God Is a Dj, We Came 1) is csemegézni fog.
Az est házigazdája, Sterbinszky háromórás programját három hazai dj-vel és zeneszerzővel készítette. Fellép Vastag Csaba, Bencsik Tamara, valamint Kozma Orsi is. - MTI