14. Stagediving Fesztivál

14. Stagediving Fesztivál

Január 13-án jön a 14. Stagediving Fesztivál a Dürer Kertben! Megkérdeztünk négy szárnybontogató zenekart a fesztiválhoz köthető élményeikről, az eseményen ősmotorosnak számító Watch My Dying új albumáról és 2017-es terveikről.

Nova Prospect

A Stagediving fesztiválon még nem játszottunk, de a szintén Powergroundos szervezésű Tattoo the Sunon ott voltunk idén nyáron. Ez már a 14. alkalom lesz, szóval egy rendezvény esetében ez igen tiszteletreméltó kor. :) Nagyon örülünk, hogy mi is meghívást kaptunk rengeteg király banda mellett. Egy kompakt, pörgős fesztiválműsorral készülünk, és próbáljuk majd jól megmozgatni a 041-es terem közönségét. A WMD-lemezt épp a napokban hallgattam meg. Már a Klausztrofónia lemez óta figyelem a munkásságukat, és ezzel az anyaggal az eddigiekhez képest is igen magasra tették a lécet. A szövegek és az ének szerintem jobbak, mint valaha. Jó volt hallani újra Viktort (Szabó Viktor – gitár) is, akivel annak idején, 1998 magasságában együtt játszottunk, még az első kecskeméti bandámban. A Nova Prospect jövőre lesz 10 éves banda, ehhez kapcsolódóan rengeteg érdekesség várható: új hanganyag, videó(k) és persze minél több koncert. ;)

Vendetta Inc.

Többször is volt már alkalmunk játszani a Stagediving Fesztiválon. A düreres bulik általában remekül szoktak zajlani, jövő januárban sem lesz ez másképp. Kifejezetten örülünk neki, hogy ezeken a bulikon összeállnak a feltörekvő underground zenekarok és legyalulják a házat. Szintén jó érzés látni az egyre inkább növekvő közönséget. Számunkra ez egy különleges alkalom lesz, hiszen végre bemutathatjuk a nemrég megjelent „Blight” lemezünket teljes egészében. Szóval nagyon várjuk a koncertet. Az új WMD erős anyag lett. Jó ez az industrial hangulat a zenéjükben és akad pár szögelős riff is, mint például a Cinkos intró riffje. Kíváncsian várjuk, hogy hozzák majd vissza élőben ezt a hangulatot. Habár valószínűleg nem fogjuk látni a srácokat, mivel egy időben játszunk velük… 2017 ígéretesnek tűnik. Szervezzük az országos turnét, emellett pedig nekilátunk az új lemez munkálatainak. Rengeteg munka áll még előttünk és készen állunk megbirkózni vele.

Lost Continent

A tavalyi évben a 13. Stagediving Feszten nyílt lehetőségünk először játszani. Mondanunk sem kell, hogy mekkora élmény volt. A Stagediving olyan bandáknak biztosít fellépési lehetőséget, akikkel nem minden nap találkozhat az ember. Feltörekvő, ritkán látott vagy éppen már befutott zenekaroknak, többnyire a hazai palettáról vagy éppen határon túlról. Idén lesz a 14. alkalom, hogy a budapesti Dürer Kert három helyiségében 16 banda fog ezen esemény keretei közt egy hatalmasat zúzni. Mi is sok érdekességgel készülünk: megújult formációval lépünk színpadra, játszunk az első albumunkról pár, már jól ismert dalt, és egy teljesen új számot is, aminek tessék a szövegére is figyelni majd! Alapvetően szeretjük a WMD-t, de mindannyian a dallamosabb vonalat kedveljük, így üdvözöljük Gábor friss stílusát, mert így viszont mindannyian azonosulni tudunk vele. Nem mellesleg elég tökösen is szól, szóval mi ezt az anyagot szeretjük a legjobban. Nagy reményekkel várjuk az új évet, aminek ez a fesztivál mindenképp egy tökéletes nyitánya lesz. Reményeink szerint munkával és fellépéssel teli év lesz, melynek tavaszi időszakában szeretnénk az új albumunkat kiadni és bemutatni, valamint a lehető legtöbb koncerten, fesztiválon, eseményen részt venni.

The Sequence

Ez lesz a második alkalom, hogy a fesztiválon játszunk. Egy csomó zenekar fellép egy este, így mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. Sok számunkra kedves banda is ott lesz, úgyhogy mi már csak ezért is örülünk. A zenekarunkból többen is gyerekkoruk óta nagy WMD rajongók. Az új anyag is nagyon betalált. Nagyon átjön a modern részek és a klasszikus WMD-elemek ötvözése. Nekünk február 29-én jött ki a Faith In Me című, 8 dalt tartalmazó lemezünk. Ezt fogjuk most is vinni. Jó kis pörgős szett. Hozzon mindenki tornafelszerelést, mert menni fog a gimnasztika!

FB esemény...

A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.12.13.

MaryMoss