A rocklegendák klubja - Az Old Buda házigazdája: Török Ádám

A rocklegendák klubja - Az Old Buda házigazdája: Török Ádám

Igényes környezet, minőségi blues/rock, baráti ára...

Igényes környezet, minőségi blues/rock, baráti árak – csak az menjen az Old Budába, aki ilyet szeret. A január óta működő, Bécsi úti klubot a legendás bluesman, Török Ádám álmodta meg, hívta életre egyben ő is a házigazda. A helyszínen maga nyilatkozott a tudnivalókról.

Hogyan született a hely?

„Kevesen tudják rólam, hogy producerkedek már vagy 30 éve – a tabáni, a paksi bulikat, a saját turnéimat, klubjaimat – mind én szerveztem, szóval nem új keletű ez a meló nálam. Volt ez a hely a Bécsi út 38. alatt, ami időközben tönkrement és már évekkel ezelőtt szólt a tulaj, hogy csináljunk valamit közösen. Most eljött a pillanat, megcsináltam az Old Budát a saját hang-és fénycuccommal egy egyszerre modern és klasszikus enteriőrrel. Sokat játszom kint, Svájcban, valami olyasmit akartam létrehozni, amit az ottani klubokban láttam. Két dolog vezetett: egyrészt a nyugdíjas korba lépett zenészgenerácóinak szerettem volna fellépési lehetőséget biztosítani, mert nagyon sok legendás nagy öregnek nincs melója mostanában, másrészt a mai, fiatal progresszív rock/blues muzsikusoknak is otthont nyújtani. Ehhez keresek folyamatosan támogatókat, akiknek ugyanúgy szívügyük ez, mint nekem, és úgy látszik, működik is a dolog.”

A koncertekről:

„Minden csütörtökön, pénteken és szombaton van nálunk koncert, folyamatosan érkeznek a nagy nevek és a tehetséges, fiatal zenekarok. Március 7-én jönnek a Mohaiék, azaz a Tomistars (cikk a 10. oldalon –a szerk.), aztán áprilisban itt mutatkozik be Horváth Charlie új bandája, a Charlie’s Angels, húsvétkor pedig csinálunk egy hatalmas blues-rock bulit, itt lesz a Németh Karcsi, a Tátrai Tibi, egy rakás öreg nagy király meg persze én is. Rendszeresen játszik nálunk a Capriccio Závodi Janóval, szóval majdnem minden hétre jut legenda. De a mai gyerekek is világszínvonalú produkciókkal érkeznek, épp minap járt itt a Tenderfoot Blues Unit…hát Amerikában is megállnák a helyeket.
Ami nagyon fontos: minden buli ingyenes!”

Gasztro-felhozatal:

„Egyelőre nagyon komplett tapas tálakkal várjuk a vendégeket, de tervben van, hogy meleg kaják is lesznek az étlapon. Sajtok, sonkák, kolbász, debreceni – ilyeneket lehet enni nálunk, a minőséghez képest nagyon olcsón, de az italárak is alacsonyak.”

Mi van a Minivel?

„Több formációt működtetek most párhuzamosan, a klasszikus Mini most nem zemel. Van helyette a Mini Trió, de a legendás ’71-’73 közötti felállás, az ős-Mini is aktív. A Horváth Misivel is gyakran zenélek egytt. Az Elrohant idő c., új lemezemen is sok mindenkivel játszom, a Capricciótól kezdve az Irie Maffián át a Kerekes Band-ig. Ez az album a jelenlegi projektjeim szűk keresztmetszete.”