Petőfi Rendezvényközpont -

Petőfi Rendezvényközpont - "Nem egy újabb romkocsma"

Egy új célkitűzés eredményeként, a Városligettel e...

Egy új célkitűzés eredményeként, a Városligettel egyetemben megújul az 1985 óta működő Petőfi Csarnok is. Június 28-tól nemcsak a név/nevek, számos egyéb tényező is megújul a szabadidőközpont életében, ezzel kapcsolatban kerestük meg Kereki Piroskát a Petőfi Csarnok szóvivőjét, sajtóreferensét.

Mikor indult és honnan ered a kezdeményezés, melynek keretében végbe megy a PeCsa megújulása?

- A Cortina Service Kft. 2011 decemberében nyertes pályázóként bérleti szerződést kötött a Fővárosi Önkormányzattal, így a cég 10 évre kapta meg a Petőfi Csarnok üzemeltetési jogát. A megújulás és a koncepcióváltás tavaly kezdődött, aminek folytatásaként idén egy stratégiai együttműködést alakítottunk ki a Third Generation Management programszervező céggel.

A Rockmaraton esetében nem titok, honnan az az ötmillió forint, amelyből idén is megrendezésre kerülhet az esemény. Ha nem indiszkrét a kérdés: a Petőfi Csarnok ötven millióját ki fedezi?

- Egyrészt a cég saját erőforrásainak teljesítménye, másrészt a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. hosszú távú stratégiai együttműködés keretében történő tőkebefektetése tette lehetővé az eddigi fejlesztéseket és ezek együttesen jelentik a legnagyobb garanciát a munkálatok sikeres folytatására.

Feltételezem, a reformok mögött a belvárosi vigalmi negyedek mellé felzárkózás áll célként.

- Célként nem egy újabb romkocsma hangulatú szórakozóhely megteremtését tűztük ki, mert a Petőfi Rendezvényközpont ennél több. Budapest legnagyobb befogadóképességű szabadtéri helyszíne a miénk, amelyhez társul egy 1020 m2-es belső nagyterem és egy étterem-kávézó is. A gyönyörű városligeti környezet, a helyszín remek adottságai valamint a minden korosztály igényeit kielégítő programkínálat emelheti ki és különbözteti meg a komplexumot a létező szórakozóhelyek kínálatától.

A Városliget mely egyéb részeit érinti a projekt?

- A mi projektünk a Petőfi Rendezvényközpontra korlátozódik.

A sajtóközleményben említett koncertekkel, nagyszabású fesztiválokkal, sport- és életmód programokkal kapcsolatban milyen konkrétumokat lehet tudni?

- A konkrét és részletes programtervet, valamint az idei év nagy meglepetéseit a hamarosan tartandó sajtótájékoztatón fogjuk felfedni.

Küllemében is megújul az épület?

- A Petőfi Rendezvényközpont felújításának aktuális üteme, terveink szerint az épület külső-és belső megjelenését is új szintre emeli.

A visszajelzések alapján milyen kép él az emberekben a Petőfi Csarnokról per pillanat?

- 2012 óta-amióta cégünk üzemelteti a létesítményt- tapasztalataink szerint újra és folyamatosan növekszik a komplexum ismertsége illetve népszerűsége és reméljük június 28-tól az eddigieknél is jobb eredményekkel számolhatunk ezen a területen.