Meszecsinka, Iparkutya feat. Lantos Zoltán, Borbély Mihály - Ismét Mű-Hely Este a Dürerben

Meszecsinka, Iparkutya feat. Lantos Zoltán, Borbély Mihály - Ismét Mű-Hely Este a Dürerben

Kisterem: Meszecsinka, vendég Lantos Zoltán.Lant...

Kisterem:
Meszecsinka, vendég Lantos Zoltán.
Lantos Zoltán egy klasszis. Rendszeres vendége a Mű-Hely esteknek, és ez nagy megtiszteltetés, hiszen ő a hegedű egyik legnagyobb mestere, az egyik legjobb stílussal.
A Meszecsinka teliholdkor született, különös varázslat által.
A neve Holdacskát jelent és egy bolgár népdalból jött.
Hét nyelven énekel (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab), két országból jön (Magyarország, Bulgária) és Csodaországba tart.
Csak azt csinál, amit nem lehet nem csinálni.
Sok stílust ötvöz, de saját stílusa van - az élete.
Ösztönből zenél és rácsodálkozik a világra.
Lágy és simulékony, de nem hagy kétséget.
Megkerüli a slágerlistákat és belelopakodik az emberek szívébe.
Nem a lájkodat akarja, hanem Téged.
Maradj csendben és meghallod.
22:00h:
Iparkutya, Vendégek: Lantos Zoltán és Borbély Mihály:
Borbély Mihály a Vujicsics együttes alapítója, már minden nagy zenésszel együtt fellépett, Ausztráliától Mexikóig mindenhol koncertezett. A lista végtelen, hazánk egyik legjobb fúvósa.
Az Iparkutya zenekar egyszerre táplálkozik ősi ritmusokból, modern gondolatokból, népzenéből és műzenéből. A balkáni, ausztrál, közel-keleti és egyéb népi dallamok mellett végig jelen van a jellegzetesen magyar, tüzes habitus – ezért is aposztrofálják muzsikájukat „csűrdöngölős világzenének”. Nincs két egyforma koncert: az Iparkutya instrumentális, improvizációval átszőtt, sodró lendületű fellépései mindig az adott szituációhoz alkalmazkodnak, talán ezért lehetséges az, hogy bármilyen hallgatóságot képesek lenyűgözni legyen szó akár klubkoncertről, utcafesztiválról vagy teltházas koncertteremről.

Zsenge kora ellenére az Iparkutya már így is fényes sikereket tudhat a háta mögött: a magyar klub- és fesztiválszínpadok mellett számos külföldi helyszínre is eljutott, többek közt Franciaország, Spanyolország, Szlovákia, Csehország és Baszkföld közönségét is megtáncoltatta.
Kávézó:
Canarro Duó
Ez a hegedű-harmonika pár elengedhetetlen kelléke a Mű-Hely esteknek, és ha meghalljuk őket, ahogy szívük teljességével játszanak csak nekünk, mi sem tudjuk őket kiengedni a szívünkből. Tagjai sokat játszanak színházakban, nagy zenekarokban, lépcsőházban, és mindenhol; amikor alszanak, az is zene.

Chill:
Körai Öröm spontán chill-out.
A nagy múltú és jelenű zenekar hatalma bulikat csap, most egy szűkebb tagsággal visszanyúl a kezdeti időkhöz, ismét a halkabb ütősök és dallamhangszerek utaztatnak minket egy szigetre ahol a nullás metrón száguldozunk mondjuk egy fa belsejébe.

Télikert:
Aura
Ez a zenekar is szerves része az estjeinknek, már csak azért is, mert teljesen improvizatív, úgy lüktet, ahogy mi, mi sem lenne természetesebb, mint a jelen megzenésítése. Improvizatív kamarazenét játszanak, hogy milyet, azt akkor tudjuk meg.


A belépéskor 300ft támogatói jegyet kell venni a Dürer Kertben, Ajtósi Dürer sor 19-21.
http://www.facebook.com/MuHelyEstek