20 éves jubileum

20 éves jubileum

Szimfonikus nagykoncert-sorozattal ünnepel Roy és Ádám

A Roy és Ádám zenekar 1998-ban alakult a Tramps klubzenekar megszűnését követően, melynek két egykori tagja, az énekes, Kohánszky Rajmund és a gitáros, Nagy Ádám úgy döntött, hogy egy új formációban folytatja tovább zenei pályafutását. 2006 óta trióként működnek, Csányi Zoltán dobossal kiegészülve. A húsz éves jubileumot nagy dobással ünneplik.

 

Az elmúlt húsz évben 7 nagylemezük jelent meg. Trambulin, Egyetlen hang, A csapból is én folyok, Csak egy pillanat, Túl forró, Feketén a hófehér, Visszasírom, Valamit valamiért, a Magyar Vándor című film betétdala, Az otthon itt van - csak néhány dal a sorból, amelyek sokak számára emlékezetesek maradtak. A zenekar továbbra is töretlenül dolgozik új hangokat és új irányokat keresve, miközben országszerte folyamatosan koncerteztek nemcsak megszokott rockos, hanem picit letisztultabb akusztikus formában is.

A zenekar a húsz éves pályafutásának legismertebb és legnépszerűbb dalait hangszereli át egyelőre két koncert erejéig, február 7-én, csütörtökön a Mom Kultban és március 31-én, vasárnap Veszprémben, ezzel útjára indít egy szimfonikus koncertsorozatot. “Húsz dalból álló koncertműsort raktunk össze, amik szerintünk jól összefoglalják a zenekar elmúlt húsz évét. A szimfonikus zenekar 16 zenészből áll majd, a hangszerelésért Szentpáli Roland tubás felel, aki zeneszerzőként is tevékeny, otthonosan mozog a komolyzene világában.” - meséli Roy, és hozzáteszi, “Egyébként nekem némelyik dal még jobban is tetszik áthangszerelt verzióban, mint eredetileg”.

A kitűzött cél hidat képezni a rockzene és a komolyzene között, felhívni a figyelmet a komolyzenészek munkájára és példaként szolgálni a műfajok közötti átjárhatóságra és rugalmasságra, mind a szimfonikus zenészek, mind a rockzenészek oldaláról. “Nem fogjuk azért meghazudtolni sem önmagunkat, elvégre rockzenészek vagyunk. A műsorba beépítettünk egy kis zúzást is - ahogy mi egymás közt hívjuk.” - mondja Roy. “Egyelőre csak két állomása van a szimfonikus koncertsorozatnak, Budapesten csak egy, így egyszeri és különleges alkalomnak ígérkezik, amit nem érdemes kihagyni!

Helyszín