2019-ben is Fekete Zaj!

2019-ben is Fekete Zaj!

Fekete Pénteken indul a bérletek értékesítése

Az először éppen 10 éve, 2009-ben megrendezett mátrai fesztivál idén megújult koncepcióval és arculattal tért vissza. A különleges helyszín, a felejthetetlen koncertélmények és az összetartó, erős közösség életre szóló élményekkel gazdagította a 2018-as fesztivál látogatóit. Napfény, barátok és akusztikus koncertek a tó partján, éjszaka pedig olyan zenés szeánszok, amiktől igazán földbe gyökerezik a lábunk: ilyen volt az idei Fekete Zaj Fesztivál, amin többek között Anna von Hausswolff, a Crippled Black Phoenix, a Boy Harsher, az Alcest és az Igorrr is fellépett. 

2019-ben a szervezők extra nappal ünneplik a 10 éves évfordulót: augusztus 16–18. között teljes gőzzel zajlik majd a fesztivál, 19-én pedig egy családiasabb hangulatú, a kisszínpad köré szervezett programok várnak ránk, ami elsősorban a Fekete Zaj legrégebbi rajongói, és a Fekete Zaj Osztálykirándulások résztvevői számára kínál egy nyugisabb napot a Sástó partján, visszaidézve a fesztivál első éveit. Erre a napra a szervezők nem bérletet, hanem mellé egy kedvezményes árú, kiegészítő napijegyet kínálnak majd.
 
 
2019-ben nemcsak a fesztivál helyszíne kap majd hangulatosabb dekorációt, de bővítik a vendéglátóhelyek kínálatát és a szálláslehetőségeket is: a helyszínként szolgáló Mátra kemping szomszédságában található ifjúsági tábor faházai is elérhetőek lesznek a fesztiválozók számára. Ráadásul egy negyedik zenei helyszín is bemutatkozik majd, ahol elsősorban live act-ek, és a Zaj szellemiségéhez passzoló elektronikus zenei előadók tűnnek majd fel.
 
 
Az első fellépőkre a következő év első hónapjaiban derül majd fény, de a leghűségesebb zajongók már idén beszerezhetik a háromnapos bérletet, méghozzá extra kedvezménnyel: az első 100 bérlet 11.900 forintért talál majd gazdára, ami 6000 forinttal olcsóbb a helyszíni árnál.
 
 
A jegyértékesítés november 26-án, azaz a Black Friday napján indul, 12 órakor. Bár a Zaj szervezőitől semmi sem áll távolabb, mint a mesterségesen generált, hisztérikus fogyasztás propagálása, de úgy gondolják, hogy fesztivál hangulata, a zenei programok és a közösség élménye igazi feltöltődést és élményt kínál azoknak, akik már most tervezik a jövő nyári programokat, így ez egy jó lehetőség lehet, ha már mindenképpen költenénk valamire ezen a napon.
 
 
A Fekete Zajjal szimpatizálóknak egyébként nem kell jövő nyárig várni, ha találkozni szeretnének: december 28-án ugyanis szokás szerint megszervezik a téli Fekete Zajt is a Dürer Kertben, ahol 4 színpadon összesen 20 koncertre kerül sor, többek között a török She Past Away, a mexikói Rabia Sorda, az olasz Geometric Vision, a francia Dear Deer  és a Vágtázó Halottkémek szereplésével.
 

Jegyvásárlás