Auróra 30 - Ünnepi koncert az Alfa Fesztiválon

Auróra 30 - Ünnepi koncert az Alfa Fesztiválon

Új könnyűzenei fesztiválnak ad otthont július 18-t...

Új könnyűzenei fesztiválnak ad otthont július 18-tól 30-ig a várpalotai Cseri parkerdő. Az Alfa Fesztivál második napján a 30. születésnapját ünneplő Aurora ad jubileumi koncertet. Vigiék a best of programba beleillesztik a Még nem ez a tréfa vége című új nagylemezük legjobb dalait is.

Hogyan gondoltok vissza az elmúlt 30 évre?

Vigi: A kezdeti megpróbáltatásokból nem kis erőt merített a zenekar. A múlt negatív és pozitív eseményei folyamatosan formálták a csapat stílusát, egyéniségét. Az albumaink hűen tükrözik az adott korszakok hangulatát.
Kisbé: Szerencsére a zenekar legaktívabb időszakában vehetek részt. Sok szempontból tanulságos volt az a 14 év is, amelyet idáig együtt töltöttünk. Letisztult formációról van szó, amely már egyszerre szól családról és barátságról.

Hogyan ünneplitek a 30. születésnapot?

Vigi: Várpalotán, az Alfa fesztiválon készülünk egy nagy bulival.
Kisbé: Július 19-én 22h-kor játszunk a Nagyszínpadon. Jócskán merítünk a régi dalokból, ugyanakkor készülünk néhány nótát megmutatni az új lemezről is.

Mit érdemes tudni az új nagylemezről?

Vigi: Tíz nótát tartalmaz. Nagyrészt a hétköznapokban átélt események ihlették. Az adott téma sokaknál betalál.
Kisbé: Az utóbbi idők legérzelmesebb lemeze, amelyet elkövettünk. Nem csöpögős, de mély gondolatokat feszeget. Természetesen a melankólia mellett teret kaptak lendületesebb, dühösebb témák is.