Az ördög hegedűsei - Lajkó Félix és Roby Lakatos a MüPában

Az ördög hegedűsei - Lajkó Félix és Roby Lakatos a MüPában

Újévi koncerten találkozik egymással az ország két...

Újévi koncerten találkozik egymással az ország két legvirtuózabb hegedűse, Lajkó Félix és Roby Lakatos 2013. január 3-án, a Művészetek Palotájában.

Mindkettőjüket nevezték már az „ördög hegedűsének”, és ez nem is csoda, hiszen egyedi technikájuk, virtuozitásuk, szerzeményeik, játékstílusuk, improvizációik messze földön híressé tették őket. Zenéik a stílusok átjárhatóságát bizonyítják, improvizációik elképesztő hangszerbeli tudásukat lenyomatai. Mit várhatunk közös műsoruktól? Az újév hangulatát megkoronázó, egyedi és megismételhetetlen örömzenélést, amelyet a már jól ismert szabadkai és budapesti barátok, szólisták játéka tesz majd még egyedibbé.

Közreműködnek: Brasnyó Antal (brácsa), Kurina Ferenc (nagybőgő), Kurina Mihály (cimbalom).

Lajkó Félix a napokban tér haza Kínából, ahol Dresch Mihállyal és Brasnyó Antallal együtt összesen 5 koncertet adott Peking egyik legnagyobb koncerttermében, a Tiltott Város Hangversenyteremben. November elején Indiában járt, ahol indiai művészekkel együtt lépett fel több koncerten. November 17-én a Héttorony Fesztivál keretében a százhalombattai Makovecz-templomban muzsikált Dresch Mihállyal duóban. Októberben az idei World Music Expon (WOMEX) adott kiválasztott művészként showcase koncertet a WOMEX nagytermében Thessalonikiben, Görögországban. Itt több nemzetközi médium készített vele interjút, többek között a BBC, a The Strad és a Songlines. A legnevesebb, angol – főként klasszikus zenei – hegedűs magazin, a The Strad következő számának címlapsztorija lesz a Lajkó Félixszel készített mélyinterjú.

A világ legnevesebb koncertpódiumain játszó Roby Lakatos legutóbb 2012 februárjában lépett fel Budapesten. Lajkó Félixszel még soha nem játszottak együtt. - Fonó