Magashegyi Underground – Bíborka tegnaputáni gondolatai

Magashegyi Underground – Bíborka tegnaputáni gondolatai

Három év után, május végén új lemezzel jelentkezik...

Három év után, május végén új lemezzel jelentkezik a Magashegyi Underground. A „Tegnapután” című albumról az Alfa Fesztiválon is fellépő zenekar énekesnője, Bocskor Bíborka mesélt nekünk. Mi a legszembetűnőbb változás az előző anyaghoz képest?

- Az előző, „Ezer erdő” c. lemezünk a városból az erdőbe vitt, az új album visszahívott egy urbánusabb légkörbe. A szerelem stációinak örök témáját elemezzük, mind zenében, mind szövegben. A kapcsolat létrejöttével, megélésével, kibomlásával és elmúlásával foglalkozunk, megvizsgálva az egyes pillanatok fontosságát egy-egy érzet formájában. A legszembetűnőbb talán az lehet, hogy olyan pillanatokat tartunk ki és hozunk előtérbe, amiket általában csak az tart fontosnak, aki épp megéli, vagyis mindenki, de azt persze személyesen. Zeneiségét kicsit mélyebbnek mondanám, ha színhez és anyaghoz hasonlítanám, bordó bársonyra asszociálnék.

Több anyagotok is ingyenesen elérhető volt a honlapotokon, most mégis CD formában adjátok ki a „Tegnapután”-t. Fontos még szerinted, hogy kézzel fogható legyen egy album?

- Ezt a formát mi alapvetően a jó minőség és az album mellé járó DVD miatt választottuk, ugyanis a legutóbbi MÜPA-beli szimfonikus koncertünket rögzítettük, amiből egy izgalmas, több szemszöges, film noiros anyag jött létre. Az ingyenesség mára már megvalósult az interneten. Mindenkinek elérhető.

Mik a nyári terveitek, vannak olyan kiemelt koncertek, amiket mindenképpen fontos megemlíteni?

- Szerencsére majdnem az összes nagy nyári fesztiválon fellépünk az ország minden pontján, és ott leszünk Erdélyben a Tusványosi Nyári Szabadegyetemen és Szlovákiában a Gombaszögi Nyári Táborban is.

Dandó Ádám

www.magashegyi.com