Friss Hegyalja-hírek - A Scooter már Tokajon állomásozik

Friss Hegyalja-hírek - A Scooter már Tokajon állomásozik

Ákos koncertjén több ezres nézősereg láthatta, aho...

Ákos koncertjén több ezres nézősereg láthatta, ahogy múlt és jelen szorosan összefonódik. A zenész a 14. Borsodi Hegyalja fesztivál egyik legemlékezetesebb másfél óráját adta, míg az Anti-Flag a kora esti órákban ugráltatta meg a Borsodi Nagyszínpad előtt összegyűlt hegyaljásokat. A Kiscsilag és az Anna and the Barbies sikere borítékolható volt. Igor Cavalera, a Sepultura ex-dobosa a Malátabár emelvényén nyomta meg a party gombot Mixhell névre keresztelt „rock-tronica” projektjével. A fesztivál utolsó napján a Scooterrel együtt tombolnak a fesztiválozók, méghozzá az elővételben elfogyott belépők alapján óriásközönség előtt. Az északi folk metal kedvelőinek az Ensiferum hozza el a megváltást, míg a Punnany Massif új dalait mutatja be rajongóinak. Zárásként itt lesz az Edda Művek, a Quimby, valamint a Hősök és az Akkezdet Phiai is.

A csütörtök óta Tokajban állomásozó Anti-Flag saját koncertjükre készülve megkóstolt néhány helyi borkülönlegességet, majd fellépésükön már a fesztivál legnagyobb 'körtáncát' köszönhetjük nekik. A pittsburghi punkok rengeteg nemes ügy mellett állnak ki, most viszont a közönség köreibe álltak be, egészen pontosan dobosuk az utolsó dalt a fesztiválozók gyűrűjében püfölte végig a küzdőtéren. Ákos Szinti-rockja precíz volt, látványos és roppant intenzív. A show egyszerre elégítette ki a zenész korai- és új korszakáért rajongókat. Igazi szuperválogatott verődött össze pénteken, hiszen az Ivan and the Parazol retro rock bulija mellett a Magna Cum Laude pálinkázása, a Kiscsillag kockacukra, vagy a Compact Disco eurokompatibilis muzsikája is emlékezetes perceket okozott. Az éjszakát egyrészt a Mixhell, vagyis Igor Cavalera pörgette fel, de a Nemjuci Pepsi Nagyszínpados koncertjét is rengetegen nézték meg a késői óra ellenére.

Az utolsó, szombati napon a Scooteré lesz a főszerep, akik bár visszatérő vendégnek számítanak hazánkban, mégis rekord közeli nézősereg várható Tokaji vendégeskedésük alkalmából. Vélhetően sokan lesznek a Punnany Massif buliján is, hiszen a pécsi alter/hip-hop duó népszerűsége az elmúlt egy évben meredeken ível felfelé. A Brains nem titkoltan mindenkit megmozgató szándékkal áll majd fel a Borsodi Nagyszínpadra, ahogy a Quimby fellépése is óriási közösségi élménnyé válik, mikor ezrek éneklik együtt a zenekar legnagyobb slágereit. Az Edda Művek megállítja, sőt kicsit vissza is pörgeti az időt, a Hősök és az Akkezdetphiai pedig a hip-hop rengetegébe engedne majd bebocsátást. A finn Ensiferum koncertjére is hatalmas az érdeklődés, hiszen a csatametált játszó északi brigád régóta közönség kedvencnek számít hazánkban.

A Hegy' Karriergyárban Andrássy Dániel mutatja be Leonar3Do névre keresztelt fantasztikus találmányát, majd folytatódnak a pályájukat még csak keresőket segítő előadások, mindezek továbbra is sör- és jégkrémnyereménnyel és még sok más meglepetéssel felpezsdítve. A Magyar Teátrumban Puzsér Róbert jelenik meg ismét, az előző előadások tekintetében pedig újfent parázs és meredeken humoros performanszra lehet számítani. Az adidas originals street art parkban Capoeira, valamint freestyle foci bemutató és a Break verseny döntője várja a látogatókat.

/Hegyalja Press - Wolf Kommunikáció/