MOHAIN - Fasznak annyi // Szerzői album - Sajtótájékoztató és Nyilvános lehallgatás (a CD 17 számána

MOHAIN - Fasznak annyi // Szerzői album - Sajtótájékoztató és Nyilvános lehallgatás (a CD 17 számána

2009-ben a szerzői esttel kezdődött Mohai Tamás al...

2009-ben a szerzői esttel kezdődött Mohai Tamás alkotói pályájának számvetése, mely most a Mohain név alatt futó szerzői anyaggal válik teljesebbé. A jövőre 50 éves gitáros-énekes 17 dallal jelentkezik az év végén.

„Mind előadógárdában, mind számválasztásban rendkívül színes, tömör és markáns a történet. A legjobb szövegeim, a legjobb zenéim.” A lemezen 10 új felvétel szerepel, a repertoár legrégebbi szerzeménye 1987-es, míg a legfrissebb 2014-ben született. Az életmű 45 közreműködője, énekesek, gitárosok, basszgitárosok, dobosok, billentyűsök több generációs csapata között találunk olyan zenészeket, akikkel Mohai Tamás már sokat játszott együtt, de lehetséges, hogy ezen az albumon utoljára teszi, vagy akikkel ezelőtt nem zenélt, de reméli, hogy a későbbiekben fog még. Így felvonulnak a már ismert zenekarok, a Faxni, a Háború, a Boom Boom, a Tomistars, Almási Enikő és a Zenekar, a KFT, miközben spontán, egy-egy dalra „leszerződött” friss, egyedi formációkat is felfedezhetünk, egészen régi és újra vagy új beszálló zenésztársakkal. Különlegesség, hogy az albumon négy Mohai is megnyilvánul a szerzőn kívül, köztük a művész legkisebb fia, Mohai Szilárd, egy kadencia erejéig zongorán. A munkálatok nemcsak időben, térben is eltolódtak, az új kompozíciók három helyszínen kerültek rögzítésre az elmúlt két évben, s végül néhány veretes régi dallal együtt Gresicki Tamás hangmérnök masteringje tette Egy album, „A Nagy Mű” jelen pillanatban is aktuális 17 dalává, mely a Hunnia Records kiadásában jelenik most meg. Számít a régi közönség, de bizonyos újszerű dalok révén újabb érdeklődök megnyilvánulására is a MOHAIN album. És ez még csak a kezdet… Jövőre koncertek!

Első felvonás december 18-án délután 16 órakor a Muzikumban. Akusztik entrée, sajtótájékoztató, és a NYILVÁNOS lehallgatás: az album teljes terjedelmének (72 perc) jó minőségben való meghallgatása a szerzőkkel, zenészekkel, alkotókkal; az elkövetőkkel, a háttérben az alkotás éveiben készült fotók random vetítésével. És ha tetszik, a lemez már aznap beszerezhető a helyszínen. Büfé és dohányzóudvar van.
MaryMoss