33 év után új dallal jelentkezett az F.O. System

33 év után új dallal jelentkezett az F.O. System

Az F.O. System a ’90-es évek kultikus underground zenekara, akiknek egyetlen lemeze jelent meg és 1991-ben be is fejezték a közös zenélést. Most azonban megtörték a 33 éves csendet: itt az F.O. System vadonatúj dala, amelyet január 28-án, az Akvárium Klubban adnak elő először élőben!


Az F.O. System noha 1991-ben befejezte a közös zenélést, a rajongóik örömére 2006 óta minden évben összeállnak egy nagyszabású koncertre, hogy megidézzék kultikus dalaikat. Most azonban egy új szerzeményt is kiadtak. A dal alapja egy, a nyolcvanas évek végi próbai kísérletezésből született: „Az eredeti basszusgitár és dob ötletek felhasználásával, valamint rengeteg új zenei ötlet, ritmika, harmónia és az énekdallam hozzáadásával készült 2022-ben. A szöveg is teljesen új, a jelenben íródott, a zenekarunk korosztályát is foglalkoztató érzésekről és gondolatokról” – árulja el a dalról Mátyás Attila. - „A Mire vársz? egy zenei és stílus beli időutazás. A ’80-as évek hangulatából indulva, egészen napjaink modernebb hangzásáig.”

 

F.O. System – Mire vársz?
 

 

 A zenekar alapítói, Jerabek Csaba és Mátyás Attila azonban hozzáteszik, habár az új dalnak egyelőre nem terveznek folytatást, a közös alkotómunka igazi élmény volt, a januári koncert pedig remek alkalom lesz arra, hogy végre közönség előtt is eljátsszák a dalt.

 

A jövővel kapcsolatban így fogalmaz Jerabek Csaba: "Az FO egy jelenés, időnként feltűnik, majd elhalványul és soha nem bizonyos, hogy valaha még előtűnik-e újra.”


Az azonban már biztos, hogy január 28-án, az Akvárium Klubban történelmi pillanatot élhetnek át a rajongók, amikor először hangzik el élőben is a Mire vársz? c. dal. Az elővételes jegyek még elérhetők a Live Nation oldalán. 

 

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/437395561895090