Intim Torna Illegál interjú - Az Akváriumban is bemutatják a Kísérletet

Intim Torna Illegál interjú - Az Akváriumban is bemutatják a Kísérletet

Lássuk be: az Intim Torna Illegál tényleg jó. El i...

Lássuk be: az Intim Torna Illegál tényleg jó. El is ismeri őket publikum, szakma egyaránt. 2010 elején alakultak, és nem sokra rá minden tőlük volt hangos. Jó, már rutinos, sok helyütt megfordult zenészekből verbuválódott a brigád, úgy könnyű. Ettől függetlenül, ami jó, az jó, na. Harmadik évét tapossa a zenekar, ez alatt megjelent egy kis- és egy nagylemez, és most precízen itt a harmadik hanghordozó: a Kísérlet. A megjelenés napján (október 31.) legott be is mutatták az Almássy téri Musicland-ben, aztán pedig országos turnéra indultak.
Dacára annak, hogy befutott, sokat tapasztalt zenészeknek minősültetek már az ITI megalakulásakor is, volt egy kis „cassone-betegség” a hirtelen jött sikertől?

ITI: 2010. január 22-én indult az Intim Torna Illegál, és az történt, hogy az első koncert óta megy felfelé a zenekar, és egyre többen járnak a koncertjeinkre. Hiszünk abban, hogy az emberek, ha látnak valami jó dolgot, akkor azt adják tovább akár szájról-szájra vagy a közösségi oldalakon, örülünk, hogy azt amit csinálunk, ami jön belőlünk, azt szeretik az emberek. A zenekar megalakulása óta nagyon sok embert megmozgatott az Intim Torna Illegál, és még nagyon sok torna óra hátra van.

Óriási vitáknak voltam részese és fültanúja is arról, hogy az ITI tankcsapdás-e vagy sem. Elsőre furcsa az összehasonlítás, de nem alaptalan. Mi a véleményed erről?

ITI: Tényleg furcsa, hogy ez valakinek eszébe jut, mert akárhogy forgatom a dalokat, nem jön ki belőle olyasmi, viszont az embereknek talán az jön le, hogy az ITI szívből-lélekböl zenél, és talán ebben közös a két zenekar, hogy energia és erő van jelen a koncerteken. Ami körülöttünk van, arról énekelünk, zenélünk.

Amúgy kiket neveznél meg fő hatásként?

ITI: A zenekar közös kedvence a Foo Fighters , Kings Of Leon, ezek a bandák mindig mennek a buszban, de hallgatunk mindenféle zenéket, mindig vannak újak, amiket hallgatunk, most például a Rolling Stones új dala nagyon bejön.

Mit érdemes tudni a Kísérlet megírásának illetve készítésének körülményeiről?

ITI: Jobb helyzetben voltunk mint az előző lemeznél, hiszen a Cirkusz nagylemezt annak idején (lassan 3 éve) 12 nap alatt csináltuk, a Kísérlet lemez felvételeit hosszas próba folyamat előzte meg.
Kb. 20 dal jött össze, és abból válogattuk ki a legjobb 11 dalt.
Sokat demóztunk, felvettük, hazavittük, meghallgattuk, és aztán dolgoztunk megint a dalokon.
A stúdióban is volt időnk, nem kellet rohanni, nyugodt körülmények között tudtunk dolgozni.
Végül egy nagyon jó lemezt sikerült csinálni, azt hiszem ismét lépett egy nagyot az Intim Torna Illegál.

Mire számíthat a Kísérlet Tour állomásaira ellátogató közönség?

ITI: Mindenképpen nagyon nagy bulira számíthatnak a koncertlátogatók, megint lesz sok plusz dolog, amiért érdemes eljönni. Szeretnénk minden helyszínre odavarázsolni egy kis Intim torna Illegál világot, az új lemez képi világát, az új dalokat és az elmaradhatatlan energiát, erőt és ITI őrületet visszük körbe az országban.

A Kísérlet Tour budapesti állomásának az Akvárium Klub ad majd otthont november 17-én. A lemezbemutató meghívott vendégeként fellép az Egy Másik Zenekar is.

20:00 Kapunyitás
21:00 Egy Másik Zenekar
22:00 Intim Torna Illegál

Koncert után DJ Murak

Belépő elővételben 1300, helyszínen: 1600 Ft.