European Mantra a Művészetek Palotájában

European Mantra a Művészetek Palotájában

Mikor már azt hittük, hogy már nem is üzemel az or...

Mikor már azt hittük, hogy már nem is üzemel az ország legexperimentálisabb supergroup-ja, a zenekar életre hívója, Borlai Gergő lapunknak adott interjújában bejelentette, hogy nemsokára hazatér, mert szükség lesz rá itthon például a MüPás European Mantra-koncerten június 12-én. Micsoda örvendetes hír! Ráadásul a másnapi Boom Boom-bulin a BP Parkban, hétvégén pedig a Charlie koncerten is élvezhetjük Gergő lenyűgöző játékát.

"A European Mantra zenekar 2001-ben alakult a dobos Borlai Gergő kezdeményezésére. Ő már akkor az ország legkeresettebb és legfoglalkoztatottabb session dobosa volt, túl több mint száz nagylemezen, de saját zenei gondolatait ebben a zenekarban akarta formába önteni, kompromisszumok nélkül. A zenekar további tagjai is olyan neves zenészek, mint Lukács Peta gitáros, aki Gergő szerzőtársa is egyben, Nagy János Erkel Ferenc-díjas dzsessz-zongorista, valamint Papesch Péter basszusgitáros. Zenéjük roppant eklektikus, mivel az együttes egyik fő célja a zenei műfajok közötti korlátok ledöntése, de nem a fúzió eszközével. Sokkal inkább a szélsőségek egymás mellé helyezése, a zenei kontrasztok, a humor és a mély gondolatok folyamatos váltogatása adja zenéjük és koncertjeik belső lüktetését, ami elképesztően energikus előadásmóddal párosul.
A European Mantra nagyon ritkán koncertezik, de akkor mindent belead - a Müpa színpadának döbbenetes zenei erőket kell majd elbírnia."

A nem mindennapi koncertre 2500, 3200 és 3900 Ft-ért lehet jegyet váltani a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban.