Kreator, Morbid Angel, Nile, Fueled By Fire - Death/thrash ünnep a Pecsa Music Hall-ban

Kreator, Morbid Angel, Nile, Fueled By Fire - Death/thrash ünnep a Pecsa Music Hall-ban

Pazar este elé néznek a fémzene zordabb vidékein b...

Pazar este elé néznek a fémzene zordabb vidékein barangolók: november 22-én, háromnegyed 6-tól négy első osztályú, andalító harmóniákkal csínján bánó, ám a pergőütésekkel és pengetésekkel nem fukarkodó brigád töri meg a Városliget csendjét.

A két főzenekar érdemei vitathatatlanok az extrém metál muzsika építésében, pionír munkák fűződnek neveikhez. A német Kreator az amerikai thrash-sel párhuzamosan alakuló euro-thrash alapbandái közt is a No. 1., így volt ez már a 80-as évek derekán is, nem véletlenül a műfaj másodgenerációs bandái illetve a death metal úttörői közül is sokan emlegetik a korai Kreator lemezeket fő hatásként.

Így a floridai Morbid Angel alapítója, Trey Azagthoth is, akinek 1989-re sikerült társaival egy új műfajjá érlelnie a thrash gyökereket: az Altars of Madness bátran titulálható az első színtiszta death metal albumnak. Azonban a Morbid Angel nem csupán a műfaj klasszikusa, a 2003-ig kiadott 8 album mindegyike a korszellemet diktáló és nem majmoló mérföldkő, akárcsak a 8 év szünet után megjelentetett, 2011-es Illud Divinum Insanus.

A szintén amerikai Nile a death metal első utóvirágzásakor, a 90-es évek közepén bukkant fel, és rögtön óriási népszerűségre tett szert a műfaj rajongóinak körében. Ez köszönhető volt annak, hogy a tagok lehengerlő hangszeres tudása mellé kitűnő muzikalitás és komponálóképesség társult. A Nile mai napig a legelismertebb death bandák egyike.

No, és ne feledkezzünk meg az est nyitóbandájáról sem: a kaliforniai Fueled by Fire 2002 óta működik, két nagylemezük (a Spread the Fire - 2006, Plunging into Darkness - 2010) pedig kitűnő, igaz nem túl eredeti, régisulis bay area thrash-t rejt. Érdemes utánuk nézni csütörtök estig.

Helyszín, időpont: Pecsa Music Hall, november 22.
Kapunyitás: 17:00.
Jegyek elővetelben 5999 Ft-ért, a Ticketportal hálózatában és a helyszínen 6999 Ft-ért kaphatók!