4 napon át ismét KRAFT Sörfesztivál a Dürer Kertben!

4 napon át ismét KRAFT Sörfesztivál a Dürer Kertben!

30 hazai és külföldi sörfőzdével, illetve a legfontosabb hazai sörszaküzletek különlegességeivel május 26-29. között, 4 napon át ismét KRAFT Sörfesztivál a Dürer Kertben!

Felemelő volt a tavalyi KRAFT sörfesztivál a megújult Dürer Kertben, idén pedig a szervezők emelik a tétet! Szebben, jobban, nagyobb kiadásban, még több zenekarral és food truckkal, illetve az ország legizgalmasabb sörújdonságaival, meg persze a régió legforróbb főzdéivel érkeznek 4 napon keresztül!
 
Tavaly szeptemberben végre ismét megrendezésre kerülhetett sokak (és mit tagadjuk, sokunk) kedvenc éves sörös eseménye, a KRAFT SÖRFESZTIVÁL. A 2021-es „ráncfelvarrott” és megújított koncepcióval megrendezett KRAFT-ot nem csak a vendégek, de a főzdék és a szervezők is sikerként könyvelhették el, amin felbuzdulva idén május végén újra összegyűlhetünk a kraft sörök rendes évi szemléjére!
 
"A KRAFT Sörfesztivál mindig is a kraft sörös szakma, és a fogyasztók szíve csücske volt. Az összes fontos hazai sörpiaci szereplőt, de emellett külföldi, régiós neveket is felvonultató nagy sörös ünnepély ez, amire az összes sörös kiállító külön készül a aktuálisan legizgalmasabb tételeivel. Egy fizetem-amit-iszok rendszerben működő, laza hangulatú sörünnep tér vissza ismét a Duna partján, ahol mindenki megtalálja a számítását: akár az első IPÁját készül meginni, akár rutinos kraft arc a sokezredik söre után."
 
Minden este koncertek, napközben és a koncertek után pedig kedvenc szelektoraink pakolják majd a zenét. Meghívták a food truckos barátainkat is, akik változatos étel-opciókkal készülnek majd, hogy még jobban essenek azok a sörök. A fesztivál és a koncertek látogatása INGYENES, és bárki részére nyitott! Aki viszont sörözni szeretne, szüksége lesz fesztiválpohárra, és token-ekre (zsetonokra).
 
Bár a KRAFT elsősorban mindig is a hazai főzdékről szólt és szól is, mégis a szervezők mindig örömmel hívnak pár szigorúan régiós főzdét, nem csak azért, hogy színesítsék a palettát, inkább amiatt, hogy egymást felemelve öregbítsük a kelet-közép-európai kraft sörök hírnevét.
 
Külföldi főzdék a BPBW Standján:
Zbir pivara / 3Bir brewery & Taproom (Szerbia)
Blackout Brewing (Románia)
Blech.Brut (Németország)
BrewHeart (Németország)
The Garden Brewery (Horvátország)
Hop Hooligans (Románia)
Protokoll Berlin (Németország)
Sibeeria Brewery (Csehország)
 
 
"Míg a BPBW fesztiválunk az első és a nagy szerelem, mégis kezdjük azt érezni, hogy a KRAFT lesz hosszú távon a nagy dobás, már csak azért is, mert ez dedikáltan a hazai közönségnek szól!
A Kraft nevet 2016-ban kezdtük el használni a sörös színtéren, mára már nagyüzemi szinten is szeretnék kisajátítani, de most ezzel a rendezvénnyel kicsit megpróbáljuk visszavenni azt, ami mindig is a mienk, a kis hazai sörös közegé volt. Persze a Kraft nem valaki-valakik ellen foglalnak állást, bár tény, hogy nagyüzemit, vagy kamu kézművest nem igazán hívtunk meg. A Kraft a minőségi sörfogyasztókért van, a minőségi szórakozásért és persze a felelős fogyasztásért!"
 
Egyedülálló, mert az egyetlen tokenes fesztivál, egyedülálló, mert a sörfőzdék is annyira komolyan veszik, hogy személyesen állnak be a pultba, egyedülálló a nemzetközi főzdék miatt, egyedülálló az élő zenei koncertek miatt, egyedülálló az utánozhatatlan hangulat miatt
Idén először a KRAFT fesztivál is saját, hivatalos sört kapott: KRAFT 2022 west coast ipa 6%
 
A 2022-es KRAFT sörfesztivál hivatalos söre igazi vissza a gyökerekhez felfogásban fogant, mert valahol reflektálni akartak a szervezők a világban lassan már harmadik éve tartó folyamatos újrakezdés közös élményére. A végeredmény így egy vérbeli West Coast IPA határozott keserűséggel, de az újkori trendekhez igazítva izgalmasan és duplán hidegkomlózva, mindez pedig olyan régi szakmai partnerek és barátok segítségével valósult meg, mint a Badass Barley, a BarthHaas X és a Lallemand.
 
A Kraft Sörfesztivál hazai nevei:
Balkezes
B*BOP Fermentory
Brew Your Mind sörfőzde
Dealbreaker
Fehér Nyúl Brewery & Taproom
FIRST The Craft Beer Co.
Hara'Punk Brewing
HopTop Brewery
Horizont Brewing
Mad Scientist
MONYO Brewing Co.
Reketye Brewing Co.
Békésszentandrási Szent András Sörfőzde
TIMCO Brewing
UGAR Brewery
Uradalmi Sörmanufaktúra
Vaskakas Sörfőzde
 
Ingyenes koncertek, élő zene, djk mind a négy napon a fesztivál területén:
05.26. csütörtök
Dynamite Dudes
 
05.27. péntek
Woodstock Barbie
Vanis DJ
 
05.28. szombat
Philip Doyle (GB)
Naked Truckers
Deli Soma DJ
 
05.29. vasárnap
Xtreme Blues Dog (BR)
Fit Fat
 
Selectorok: Mohácsi Matyi, Undos, Szujó Dani és Somló Pali
 
Bár a fesztiválpiac telítődni látszik, a KRAFT mindig puha párna lesz a vendégek alatt, mert bár egy széles célcsoportnak szól, mégis ugyanaz a csapat, illetve ugyanaz az attitűd áll mögötte, mint az ország legnemzetközibb sörfesztiválja mögött. A fogyasztóknak 2022-ben annyi lehetőség közül van már választása napi szinten, hogy ez a fajta bizalom - tudni, hogy minden egyes meghívottért felelősséget vállal a BPBW csapata - lesz talán a legfontosabb!
 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.