Jónás Vera Experiment @ Kobuci Kert

Jónás Vera Experiment @ Kobuci Kert

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros. Két éve ala...

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros. Két éve alakított zenekarával, a Jónás Vera Experimenttel tavaly ősszel teltház előtt mutatta be első, GAME című albumát a budapesti Trafóban, melyet pozitív sajtó visszhang és nagy siker követett. A megjelent, Game című album, mely Moldvai Márk producer zenei vezetésével készült, egy nagyon friss és érett zenei világba kalauzolja a hallgatóságot. Személyes könnyűzene, amit hallunk. Vera olyan crossover dalszerzői stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely ötvözi az élő elektronikát a teljesen akusztikus hangzással, és teszi ez által is egyedivé és eredetivé a dalokat.

A zenekar tagjai:
Jónás Vera – ének, gitár, élő elektronika
Fenyvesi Márton - gitár
Csizmás András – nagybőgő
Dés András - ütőhangszerek

Vera zenéjét hallgatva egy olyan eredeti jelenséggel nézünk szembe, amelyre érdemes figyelnünk! Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a 13. Independent Music Awardson két kategóriában is jelölték a Jónás Vera Experimentet. A GAME a legjobb kortárs album kategóriájában, míg a What would they do?! című dal Spoken Word kategóriában kapott jelölést a versenyen. Az énekesnő Cold Fire című számát 2014-ben a legújabb, Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar nagyjátékfilm betétdalának választották.

Vera többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre for Contemporary Music Schoolban 2012-ben szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival. 2012 őszén beválogatták aközé a harminckét fiatal zenész közé, akik részt vehettek az Amerikai Külügyminisztérium által támogatott OneBeat programban, mely keretén belül egy kéthetes floridai műhelymunkát követően tizenhat állomásos turnéra indultak az Amerikai Egyesült Államok keleti partvidékén, melyet egy fergeteges koncerttel zártak New Yorkban.

A tavaszi teltházas, bombasztikusan sikeredett MÜPA nagykoncert után, amelyet a zenekar az MR2 Akusztik+ sorozat keretében adott, a Jónás Vera Experiment idén nyáron először lép fel Budapesten, méghozzá a KOBUCI Kertben. A koncert július 22-én 20 órakor kezdődik.

''A fiatal gitáros-énekes-zeneszerző első lemezével most olyan névjegyet tett le az asztalra, amely belépőt jelent számára a legjobb mai énekesnők elitklubjába.’' (Fidelio)