45 év vágtázás

45 év vágtázás

Évfordulós Vágtázó Halottkémek dupla koncert az A38 Hajón

45 évvel az alapítás és másfél évvel az Életzuhatag című lemeze után a Vágtázó Halottkémek színtiszta életenergiával, alkotóerővel és zsigereket is megpezsdítő mondanivalóval veszi be az A38 Hajó színpadát, hogy október 8-án és 9-én két napon át a rajongókkal közösen ünnepelje a zenekar jubileumát.
 
A Grandpierre Atilla által vezetett, sámánpunknak vagy mágikus népzenének nevezett VHK azon kevés zenekarok közé tartozik, akiket a folyamatos megújulás jellemez. Az 1975-től 2001-ig létezett, majd 2009-től újjáalakult csapat most egy „közösség-ünnep” és egy duplakoncert keretében ünnepli megalakulásának 45. évfordulóját, ahol kiemelt szerepet kap a múlt megidézése mellett a jövőbeli célok sorravétele is.
 
 
A VHK célja a kezdetek óta, hogy kiteljesítse az életet, és minél több ember figyelmét felhívja az élet csodáira, a belső érzékelés fontosságára, az ismert és a létező világ közti hatalmas szakadék létére és a bennünk lakozó Éden visszahódításának szükségességére. Mindezt a zenéjükkel, a dalszövegeikkel és közösségi összejövetelekkel próbálják elérni, és arra törekszenek, hogy az általuk képviselt értékeket valló emberekkel szellemi közösséget alkothassanak. Mindezek szellemében invitálják a közönséget az A38-ra október második hétvégéjén, ahol számos meglepetéssel, két különböző setlisttel és egy igazi közösségi élménnyel készülnek.
 
 
Az első napon nem csak a ’80-as évekből és az Életzuhatagból merítenek, hanem arra kérik a közönséget, hogy váljanak alkotótársukká és velük együtt alakítsák az estét: dobják be a közösbe a VHK legfőbb céljával, az örökérvényű Élet átélésével kapcsolatos tapasztalataikat, élményeiket és mondják el a VHK szellemiségével összefüggő gondolataikat, ötleteiket, hiszen ezek az érzések, gondolatok, élmények óriási kincset jelentenek, melyek által mindannyian gazdagabbak leszünk. Arra biztatják a rajongókat, hogy írják meg, hogy hogyan telhetne a legjobban ez a közös este, vegyenek részt ebben a közösségi élményben. Itt nincs különbség az előadók és a közönség között, itt mindenki résztvevő, csakúgy, mint az ősidőkben.
 
 
A második napon egy merőben más programmal készül a zenekar; itt a spontán közösségi zeneteremtésé lesz a főszerep, az estét pedig a pszichedelikus rockzenét játszó The Swamp Creatures nyitja majd.
 
 
 
 
 
PROGRAM
 
október 8. csütörtök
kapunyitás: 18:30
VHK Közösség-ünnep 18:45-20:00
VHK: 20:15-22:15
 
október 9. péntek
kapunyitás: 18:30
The Swamp Creatures: 19:00-19:40
VHK: 20:00-22:00
 
Jegyek itt, vagy a Wave lemezboltban és az A38 Hajó pénztárában személyesen!
 
 
 
Főkép: Frank Olivér