Led Zeppelin - Kennedy Center Honors elismerés Obamától

Led Zeppelin - Kennedy Center Honors elismerés Obamától

Barack Obama Elnök a Fehér Házban adta át vasárnap...

Barack Obama Elnök a Fehér Házban adta át vasárnap este a Kennedy Center Honors elismeréseket, melyet több sztárral egyetemben a Led Zeppelin is megkapott.

A díj az Egyesült Államok egyik legmagasabb kitüntetése, melyet azok kaphatnak, akik művészetükkel nagy befolyással vannak az amerikai kultúrára. Az átadót egy show keretében a CBS is műsorára tűzi majd, december 26-án.

Az Elnök beszédében így méltatta a díjazottakat: " Ők azok, akik arra inspiráltak minket, hogy máshogy lássunk, máshogy halljunk dolgokat, hogy felfedezzük magunkban azt, amitől különlegesek vagyunk, és hogy lássuk, mennyi szépség van a világon.
Ettől olyan fontosak a művészetek."

Beszédébe azonban humort is csempészett, a Led Zeppelin esetén pl. megköszönte nekik, hogy annyi összetört szállodai szoba után most rendesen viselkednek a Fehér
Ház szobájában, ahol egyébként - tette hozzá - amúgy sem lenne egyszerű törni-zúzni, hiszen az ablakok közel 8 centi vastagok, és a Titkos Szolgálat emberei állnak mindenhol.

A további díjazottak: David Letterman komikus-showman, Dustin Hoffman színész, Buddy Guy blues-muzsikus és Natalia Makarova balettáncos.

A Led Zeppelin: Celebration Day c. koncertalbuma első helyen nyitott a Mahasz eladási listáján.