5 év után újra lesz HS7 Orfűn!

5 év után újra lesz HS7 Orfűn!

Elérhető a teljes zenei program

A legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfű közzétette teljes zenei programját, a napijegyek értékesítése is elindult.
 
Csak két koncert erejéig, de 2020-ban újra színpadra áll a HS7. A legendás zenekar egyetlen idei fesztiválfellépése a Fishing on Orfű nagyszínpadán lesz június 18-án, csütörtök este. A 2015-ben visszavonult, idén 25 éves formáció nem tervez aktív működést, csupán két rendkívüli koncertet ad a jubileum kapcsán – az elsőt Orfűn, a másodikat augusztusban a Budapest Parkban. A több, mint másfél órás orfűi fellépésen várhatóan elhangzik majd az összes emblematikus HS7-dal a Hol van az a krézi sráctól a Mártáig, a Sajnálomtól a Dél-Amerikáig.
 
Szombat este is rendkívüli koncertnek ad otthont a fesztivál legnagyobb zenei helyszíne: a 20 éves születésnapját ünneplő 30Y lép fel ekkor. Az emblematikus pécsi zenekar eddigi leghosszabb Fishinges koncertjét adja majd, amely során minden eddigi lemezét megidézi.
 
A közönség visszajelzéseire, valamint a kiemelt fellépőkre való tekintettel idén hosszabbak lesznek a koncertek az orfűi nagyszínpadon. Az eddigi 1 órás játékidő-átlag majdnem 1 és negyed órára nő, ráadásul létrejött egy 1 óra 40 perces sáv is, hogy a különleges koncertek megkaphassák az őket megillető játékidőt.
 
 
A Fishingen idén is több, mint 150 zenei produkció kap fellépési lehetőséget. Az érdeklődők továbbra is a legfontosabb koncertzenekarokat és a legaktuálisabb könnyűzenei produkciókat csíphetik el Orfűn. Fellép a Hiperkarma, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Bëlga, a Supernem, az Elefánt, az Esti Kornél, a Csaknekedkislány, az Ivan & the Parazol, vagy a Szabó Benedek és a Galaxisok. Duplázik a Péterfy Bori & Love Band és a Ricsárdgír is: ők a Víziszínpadon is fellépnek. A Parno Graszt a Bohemian Betyars vendégeként érkezik, Hobo 75 éves jubileumi koncertet ad, az Akkezdet Phiai pedig külön adnak koncertet: Saiid a SpeizBoiz-zal, míg Závada Péter a Tranzkaphkával érkezik. Jön az Erik Sumo Band, játszik a Kiss Tibor nevével fémjelzett Aranyakkord, és idén először fellép a VAN filmzenekar is.
 
Bérczesi Robi és Apey is a Víziszínpadon lép fel, különleges koncerttel érkezik a Sör és Fű, akik DJ Mango-val a fesztivál intim, erdei helyszínén játszanak majd. Szintén A tűzhöz közel lép fel a Kispál András, Bräutigam Gábor, Püspöki Péter-hármas, a Balanyi Szilárd-féle Szilárd Piano Projekt, és itt ad közös koncertet Barkóczi Noémi és Sallai László is. Természetesen idén is lesz komolyzene az erdőben, a napindító zongorás-sávban pedig Takács Zoltán Jappán, IAMYANK és Szintis Laci zenél.
 
Az eddigi PMFC színpad 2020-ban új nevet kap, az emblematikus, tölcsér formájú fainstalláció ezután Amondó – az orfűi féregjárat lesz. A fesztivál a névválasztással a Hiperkarma 2019 decemberében fiatalon elhunyt menedzsere, Medgyesi Ferenc Pite előtt tiszteleg. Ez a helyszín a klubhangulatú koncertekről szól majd, legyen szó indie-ről (Platon Karataev, Carson Coma, Mayberian Sanskülotts), vagy a keményebb stílusok képviselőiről (Téveszme, Siketfajd, Stubborn, Prosectura, Hétköznapi csalódások, Junkies). És persze idén is lesz hip hop-nap Mikee Mykanic-kal, a Slow Village-dzsel, a Vicc Beatz-zel, Funktasztikussal és a Mulató Aztékokkal.
 
A Fonó továbbra is a legizgalmasabb világzenei, jazz, folk és népzenei előadókat hozza el a Borfaluba, itt játszik a Dresch Trió, a Gypo Circus, Szeder, a Jónás Vera Experiment, a Mordái, a Zuboly, a Kerekes Band, a Csángálló vagy az Aurevoir is.
 
 
 
Természetesen ott lesz a Fishingen a Rühös Foxi is, tavaly egy közönségszavazás után az ő dalukról nevezték el az egyik nagyszínpadot. A Szűcs Krisztiánt is soraiban tudó formáció a Magam adom színpadon játszik, ahol rajtuk kívül leginkább az egy szál gitárosoké lesz a főszerep.
A Nagysátorban jól megfér egymás mellett a ska, a világzene, a pop, az alter és a metál is. Olyan kiváló koncertzenekarok lépnek itt fel, mint a P.A.S.O., a Besh o droM, a VHK, az Óriás, a Konyha, a Colorstar, a Tudósok vagy a LAZARVS.
 
Akik a koncertek után még táncos mulatságra vágynak, azoknak idén több választási lehetőségük is lesz Orfűn. Az Unicum Music Bár DJ-i (DJ Melone, DJ Titusz & DJ Marvin, DJ R-Nold és a Tesco Disco) mellett választhatják az Amondó színpad táncos programjait is, ahol Krizso és barátai, DJ Slow és DJ ONE-AB is pörgetnek lemezeket, de itt lép fel a Pécs Disco Mafia, valamint Mono & Mill is.
 
A részletes program már elérhető a Fishing weboldalán. A napijegyek értékesítése most indult. A december óta kapható bérletek háromnegyede már gazdára talált, tehát nagyon úgy tűnik, hogy a Fishing – csakúgy, mint az eddigi években – idén is jóval a fesztivál kezdete előtt teltházas lesz.