The Treatment-interjú - Az Alter Bridge vendégeként először Budapesten

The Treatment-interjú - Az Alter Bridge vendégeként először Budapesten

A június 11-i Alter Bridge-koncert (helyszín: Pecs...

A június 11-i Alter Bridge-koncert (helyszín: Pecsa) vendége egy kifejezetten reményteli, mindössze négy éve működő, brit társulat, a The Treatment lesz, akik már megmutathatták magukat a világnak a Kiss/Mötley Crüe közös turnén is, idei, második lemezük pedig már talán meghozza a nagy áttörést. Az AC/DC-fémjelezte boogie-n alapuló, de mai hangzású hard rock muzsika sosem megy ki a divatból, ameddig ilyen utánpótlás képviseli, mint ez a cambridge-i kvintett. A közelgő, budapesti buli kapcsán a zenekar dobosa, Dhani Mansworth nyilatkozott .

Mi a véleményed, a zenétek pusztán múltidézés vagy kortársnak is mondható?

- Ugyan a retróban gyökerezik a muzsikánk, de a megközelítés határozottan modern. Amikor elindultunk, nem azt a célt tűztük ki, hogy egy retro brigád legyünk, de úgy tűnik, a hatásaink ezt hozták ki belőlünk. Nincs ezzel semmi baj, boldogak vagyunk így.

Biztos vagyok benne, hogy van néhány súlyos sztorid a Kiss/Mötley-turnéról…

- Nagyon jól éreztük magunkat az egész USA-turnén a Kiss-szel és a Mötley-vel. Mindegyikőjük hatalmas figura, akikkel nagyon könnyű együttműködni és kifejezetten kedvesek voltak velünk. Az egyik legszürreálisabb pillanat rögtön a turné elején történt. Gene Simmons épp egy promóciós sajtótájékoztatóról érkezett sminkben és teljes harci díszben. Ennek ellenére leült az asztalunkhoz ebédelni és végignézett velünk egy Top Gear-epizódot.

Budapesten az Alter Bridge vendégeként mutatkoztok be, mesélj, kérlek, a kapcsolatotokról.

- Myles-zal (Myles Kennedy, énekes Alter Bridge/Slash & The Conspirators) még akkor cimbiztünk össze, amikor Slash-sel turnézott. Mi nyitottuk ugyanis akkortájt a show-t. Egy nagyon barátságos, jófej srácot ismerhettünk meg személyében és a turné után is kapcsolatban maradtunk. Így most szinte evidens volt, hogy elkísérjük az Alter Bridge-t néhány bulira. Már várjuk a közös koncerteket és nagyon izgatottak vagyunk, hogy Magyarországra is eljuthatunk. Ez lesz az első alkalom, de remélhetően nem az utolsó.

Mit gondolsz, mikor jön már az a bizonyos nagy áttörés, mikor lesz saját világkörüli turnétok?

- Az év második felében lesz egy saját Európa-turnénk, addig pedig részt veszünk egy csomó fesztiválon, illetve vendégeskedünk az Aerosmith, a ZZ Top és az Alter Bridge előtt néhány helyen. Épp most épül a karrierünk, sokat várunk az új lemeztől, de nem vagyunk telhetetlenek, nagyon meg vagyunk elégedve a jelenlegi pozíciónkkal.

Terveztek változtatni valamit a jövőben, vagy maradtok a jól bevált receptnél: az erőteljes, klasszik rock n’ rollnál…

- Hogy őszinte legyek, nem igazán tervezgetjük a zenénket. Csak figyeljük, mi jön belőlünk zsigerből. Nem látok előre irányváltást, de reméljük, azért idővel tágítjuk a dalírás és a produkció határait.