Grizzly a Kvelertak előtt! - Villáminterjú Knapp Oszival

Grizzly a Kvelertak előtt! - Villáminterjú Knapp Oszival

A norvég black n’ roll Kvelertak mai A38 hajós kon...

A norvég black n’ roll Kvelertak mai A38 hajós koncertjének bemelegítő státuszát a főváros szőrös metalmackói, a stoner/sludge Grizzly vállalta el. Az énekest, Knapp Oszit kérdezzük egy villáminterjú formájában.

Nagyjából másfél hónapja rukkoltatok elő egy új dallal, és még a nagylemez közeli eljöveteléről is csiripelnek madarak…

- Így van, gőzerővel készül az új anyag! Lényegében zeneileg készen van, ezerrel megy a begyakorlás, alakulgatnak még apróságok, finomságok, ének és szöveg szempontjából kicsit le vagyok maradva (mint mindig, hehe). De mindössze két dalra kell, hogy elkészüljön a teljes szöveg, úgyhogy hamarosan irány a stúdió. Jó kis elborult gonoszság lesz, azt mondhatom.

A zenekar minden tagja rendelkezik már zenei tapasztalattal, a magyar viszonylatokat tekintve is. Hazai, vagy külföldi pályafutásban gondolkoztok? Mik a további tervek a lemez megjelenése után?

- Igazából én azt mondom, hogy is-is. Kaptuk már külföldi meghívást (Oroszországba, sőt, Amerikába is), csak hát mindenhol olyan költségekbe kéne verni magunkat... De szerintem nem kell ezt magyaráznom. Próbálunk a realitás talaján maradni, de persze ha megvalósítható, kivitelezhető, megyünk mi bárhová. A lemez megjelenése utánra pedig mindenképp egy nagyobb pesti buli, valamint, tavaszra talán egy itthoni miniturné van tervben.

És akkor a Kvelertakos fellépésről is pár szót! Hogy jött? Milyen műsorral készültök? Te hogy állsz a Kvelertakkal?

- Először is, le kell szögezzem: kibaszottul imádom a Kvelertakot! De komolyan, az első lemezük nálam óriási etalon, amolyan instant klasszikus. És hatalmas megtiszteltetés nekünk ez a buli, főleg, hogy meghívtak minket! Tuti beírjuk a biónkba! A műsorral kapcsolatban annyit, hogy a megszokott dalok mind elhangzanak, valamint a klipes dal is természetesen, de több újabb, és még egy eddig soha sem hallott új dal is eldörren. Utána a norvégok meg úgyis letépik a fejünket! - Luszi