Everness Fesztivál 2014 – „Elképesztő korban élünk, ahol a tudatosodás már nagyon is megfogható és l

Everness Fesztivál 2014 – „Elképesztő korban élünk, ahol a tudatosodás már nagyon is megfogható és l

Második alkalommal kerül megrendezésre a Tudatossá...

Második alkalommal kerül megrendezésre a Tudatosság Ünnepeként is emlegetett Everness Fesztivál, kedvenc tavunk legkeletibb pontján, Balatonakarattyán, július 2-6. között. A rendezvény szerteágazó témákban biztosítja a résztvevőknek a felhőtlen kikapcsolódást, ami a hagyományos fesztiváloktól eltérően a szeretetközpontúsággal, a tartalmi mélységgel, a testi-lelki épülést és szépülést szolgáló programokkal közelít minden korosztályhoz. A Everness főszervezőjét, Klein Csabát kérdezzük a részletekről.

Mi az Everness Fesztivál küldetése, célja?

- Második alkalommal fogjuk megrendezni az Everness Fesztivált, azaz A Tudatosság Ünnepét. Idén már ötnapos programmal várjuk azokat az érdeklődőket, akik a tudatosság és az egészséges életmód jegyében szeretnének kikapcsolódni, tanulni, fejlődni, fejlődésükben magasabb szintre lépni. Fesztiválunknak nem titkolt célja az sem, hogy létrehozzunk egy olyan felületet a hasonlóan gondolkodó embereknek, ahol új kapcsolatok köthetőek, a régieket pedig szorosabbra lehet fűzni. Mindehhez felkínáljuk a legkülönbözőbb mozgásformákat, a művészeteket, a környezettudatosságot és az egészséges finom ételeket. Ezzel a rendezvénysorozattal szeretnének hagyományt teremteni és olyan információkat közvetíteni, amelyeket mindenki be tud építeni a mindennapi életébe. A résztvevők a fesztiválról nemcsak kellemes élményekkel térhetnek haza, hanem egy közösséggel is gazdagodhatnak.

Milyen jellegű programok, foglalkozások tárháza várja a látogatókat?

- A hathektáros Balaton-parti területen a fesztivál ideje alatt több mint 600 program várja majd a közönséget. Az érdeklődők meghallgathatják hazánk neves tudósainak, kutatóinak, oktatóinak, különböző szaktekintélyeinek az előadásait, részt vehetnek 30 fajta mozgásórán, műhelymunkákon és koncerteken. Belőlük szeretnénk összekovácsolni egy olyan közösséget, amelynek tagjait foglalkoztatja az alternatív gyógyászat, a pszichológiával, az önismerettel, az ökológiával és az egészséges életmód. Az öt nap alatt a tudatosság szinte összes területét érintjük, és elsajátíthatók lesznek mindazon praktikák, technikák és módszerek, amelyek segítségével egy lépéssel közelebb juthatunk a teljességhez. Weboldalunkon (www.everness.hu) bővebb információt kapnak a programjainkról az olvasók.

A mozgás mellett az egészséges táplálkozásra is nagy hangsúlyt fektet a fesztivál…

- Így van, az étel- és italrészlegeknél többnyire a helyi termelőktől beszerzett árukat részesítjük előnyben (amennyiben nincs más lehetőség, akkor az ország más részeiben megtalálható bio termékekből oldjuk meg), ezzel is támogatva a térségben élő embereket, akik befogadják ezt a rendezvényt páratlanul szép városukba. A központi étel- és italszekcióban vegetáriánus, vegán, nyers és természetesen húsos ételeket biztosítunk partnereink segítségével, valamint lesz zöldség és gyümölcsárusunk is, amelynél szintén termelői árut fognak árusítani.

Kérlek, említs meg néhány fellépőt és előadót is.

- Fontos elmondani, hogy a rendezvényre meghívott előadók és szolgáltatók, mindannyian azonosulni tudnak a fesztivál szellemiségével és mondanivalójával. Egységesen a tudatos és egészséges életmód elkötelezett hívei, mindenki a maga területén. Megtalálhatók közöttük a táplálkozás, a mozgás, a testi-, lelki gyógyítás, a zene vagy a képzőművészet területén jártas és elismert szakemberek. Csak, hogy egy pár előadót említsek: Grandpierre Attila, Balogh Péter, Fenyő Iván, Kalo Jenő, Soma Mamagésa, Kiss Balázs Kunó, és néhány fellépőt: Estas Tonne, Palya Bea, Laár András és a Tündérandra,Vágtázó Csodaszarvas, Bagdi Bella.

Érezhető az emberekben az indíttatás az életminőségbeli változtatásra? Mennyire van igény egy ilyen jellegű rendezvényre?

- Az biztosan elmondható, hogy óriási nagy igény van itthon egy ilyen rendezvényre, minden túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy ki vannak rá éhezve rá az emberek. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, köszönetnyilvánításokat, bátorítást, vállveregetést, csillogó szemeket, a fesztivál után pedig kedves, nosztalgiázó történeteket. Elképesztő korban élünk, ahol a tudatosodás már nagyon is megfogható és látható, ebben a merőben új és progresszívebb világban, amely egyelőre még alternatív, de hamarosan elterjed bolygónkon, mert az internet és az információcsere olyan gyors, hogy csak idő kérdése, mikor jut el minden egyes egyénhez egy új alternatíva. A tudatos vásárlás, a rendszeres mozgás, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és egészségtudatosság egy új rendszert hoz létre, amely egy új emberiséget fog eredményezni, és eredményez is!

Luszi