Friss Hegyalja-hírek - Phil Anselmo bográcsozik, Newsted-ék pálinkáztak

Friss Hegyalja-hírek - Phil Anselmo bográcsozik, Newsted-ék pálinkáztak

Minden várakozást túlteljesítő koncertet adott a l...

Minden várakozást túlteljesítő koncertet adott a legendás Slayer a Borsodi Hegyalja Fesztivál szerdai napján. Tom Araya csapatát több ezren nézték végig, a zenekar pedig nevéhez méltóan szinte levadászta a közönséget. Megszerette Tokajt Jason Newsted is, a Metallica ex-basszerosa remek ízelítőt adott nyáron érkező bemutatkozó lemezéből. Az Everytime I Die a Pepsi-, míg az Asking Alexandria a Borsodi Nagyszínpadon mutatkozhatott be végre a nagyszámú magyar közönségnek. Az első nap Dieselboy maratoni drum 'n bass partyján kezdődött csak az igazán nagy ugrálás, a DJ producer bulijára ezernél is többen gyűltek össze. A Hegy' mai, második napjára Phil Anselmo érkezik a Down élén, akit ráadásul bográcsozásra is vártak még fellépésük előtt. A marhalábszár-pörkölt munkálatai nemrég fejeződtek be.

Hogy az egyik hatalmas magyar Slayer rajongó külön erre a napra gyártott, a zenekar logójával és arculatához illően tervezett egyedi ülőgarnitúra, vagy a Hegy' hálás közönsége hatotta meg leginkább Tom Araya és Kerry King zenekarát, azt nem könnyű eldönteni, viszont a banda kijött az intenzív és klasszikusokkal teli koncert után, hogy a fesztiválozókkal együtt is hegyaljázhasson.
Az Asking Alexandria hívei a délután szervezett dedikáláson gyűjthettek be aláírásokat kedvenceiktől. A brit csapat első magyarországi fellépése hangosra sikeredett, de ugyanez igaz Jason Newsted koncertjére is, aki bizonyította, hogy közel egy évtizedes kihagyás után is nagyon elemében van. Zenekarának mexikói dobosa megkóstolta a szabolcsi almapálinkát, a hírek szerint nagyon elégedett volt a hazai különlegességekkel.
Igazi kuriózum volt a Dez Fafara vezette Coal Chamber és az Everytime I Die Pepsi Nagyszínpados koncertje is, de aki már nem a gitárdallamokra vágyott, az a Malátabárban pörgő Dieselboy drum 'n bass buliján, vagy a Bomba színpad DJ partyján őrülhetett meg.

Már délelőtt megérkezett Tokajba a Phil Anselmo vezette Down, aki nem csak egy velőtrázó, déli metal ízű koncertre készül, hanem arra is, hogy az egykori Pantera énekes maga is bekapcsolódjon egy kis bográcsgulyást is a Borsodi Nagyszínpad backstage-ében. Már szintén Tokajban állomásozik az Anti-Flag csapata is, akik bár csak pénteken lépnek fel, mégis elvegyülnek már egy nappal korábban a tokaji forgatagban. A Down mellett ma Skindred és a The Devil Wears Prada is komoly zúzásra készül, de a lágyabb dallamok kedvelői sem lesznek csalódottak, hiszen a kultikus punk/rock Bouncing Souls mellett a The Carbonfools és az Irie Maffia is bulihangulatot fog varázsolni a Hegy'-lakók számára.
Az Egyesült Királyságból érkező Reso az éjszakát fogja felpörgetni eszméletlenül lendületes dubstep partyjával, de Majka, Curtis és BLR látogatása alkalmából is nagy tömeg várható majd csütörtökön.

A seregnyi civil program mellett a mai napon nyitja meg kapuit a Hegy' Karriergyár, ahol nem csak a pályakezdéssel kapcsolatos előadásokat lehet majd végighallgatni, hanem például Badár Sándor 'megmondásait' is, illetve sörnyereményekért folyó kvízek szintén várják az érdeklődőket.