Fonó Budai Zeneház - Ami belefér: Jazz előszilveszter - Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei

Fonó Budai Zeneház - Ami belefér: Jazz előszilveszter - Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei

Karácsonytól Szilveszterig „áll a bál” a Fonóban. ...

Karácsonytól Szilveszterig „áll a bál” a Fonóban. A két ünnep között hagyományosan minifesztivál a házban az év legjobbjaival!
December 30-án, azaz ma este első osztályú jazz a műsoron:


Road Six Sax

A Road Six Sax egy 20 éve működő csapat.
A tagok együtt, egy városban nőttek fel. Együtt keresték útjukat... Zenéjükben a pillanat szabadsága és teremtő ereje táncol a kaland vágyával. A jazz, a bolgár népzene, a kortárs zene, vagy akár a funk, a pillanatba oldódik s vágyik stílusokon felüli, egyszerű: a szívnek kedves zenévé lenni.


Tóth Viktor - alto sax
Haaz Imre - tenor sax
Solymosi Milán - tenor sax
Weisz Gábor - bariton sax


East Gipsy Band

Az East Gipsy Band egyesíti a hazai jazzélet közép- és fiatal generációját a roma népzene csillagaival. Muzsikája a bizonyíték, hogy létezik a legendás Django Reinhardt által kitaposott úttól eltérő, de azzal teljesen egyenrangú, újszerű és izgalmas fúziója a roma zenei hagyománynak és a jazznek.

Balázs József – zongora
Oláh Vilmos – cimbalom
Balogh Gusztáv – ének
Sárközi Lajos - gitár, hegedű
Lakatos "Pecek" Krisztián - nagybőgő
Bolla Gábor - tenor szaxofon
Balázs Elemér - dobNinagram


A Ninagram zenekar másfél éve alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jelenlegi vagy már végzett diákjaiból. Horváth Sára Nina, a zenekar alapítója népzenei alapokon nevelkedett, de hamar beszippantotta magába a jazz világa, amikor találkozott Nina Simone művészetével. Ennek hatására saját projektjét is Ninajazz, később Ninagram névre keresztelte. A Ninagram nevében rejlő szójáték Nina Simone zenei örökségére és színpadi szuggeszciójára reflektál, a szóvégi -gram pedig a Pentagram kifejezésből ered. A Pentagram az ötágú csillag évezredes szimbóluma. Számos ősi vallásban és filózófiai áramlatban lézetik, és bár a különböző vallások más-más értelemmel ruházták fel (pl.: öt őselem, öt érzék, Vénusz istennő jele) egy olyan teljességet kifejező mágikus jelkép ami a Ninagram zenekar esetében a zenei teljességre való törekvést hivatott kifejezni.


Tagok:
Horváth Sára Nina - ének
Piller Balázs - zongora
Szabó Dániel Ferenc - dob
Miskolczi Márk - nagybőgő
Sampo Hiukkanen - szaxofon

A zenekar ROUND című első lemezét tervezi, aminek előkészítésén dolgoznak. A zenekar célja a saját hangzás és a zenekarra jellemző zenei jegyek kialakítása, egy olyan komplex és élő 'szövet' létrehozása, amelyet összefognak az együttes tagjai által megtalált közös pontok és gondolatok, és amelyet elevenné tesz az egyéniségek különbözősége. A formáció a jazz dinamikus oldalát domborítja ki, a különböző árnyalatok széles skáláját használva.Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékeinek koncertje

A központ – Snétberger Ferenc roma származású, Liszt-díjas gitárművész szakmai irányításával – 2011.-től évente 60 tehetséges 12-20 éves roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetségük kibontakoztatására.

"Missziónk egy erős, hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert, modellértékű iskolát teremteni, melyben a fiatal, hátrányos helyzetű roma zenei tehetségeket világszínvonalú képzés és mentorálás révén hozzásegítjük zenei karrierjük elindításához."

www.snetbergerkozpont.hu/

Barabás Lőrinc Trió

A három zenész külön-külön már számos formációban megmutatkozott. Ebben a felállásban most előszőr játszanak együtt. A műsorban a régi Random Szerdák hangulatát idéző improvizatív zenei kalandozások mellett saját szerzemények és jazz sztenderdek átdolgozásai szerepelnek.


Barabás Lőrinc - trombita
Cséry Zoltán - billentyűk
Mihalik Ábel - dobokJegyárak:
Helyszínen: 2 000 Ft
Elővételben: 1 500 Ft