Slash is csatlakozott Brian May borz-projektjéhez

Slash is csatlakozott Brian May borz-projektjéhez

Artful Badger and Friends a neve annak az alkalmi ...

Artful Badger and Friends a neve annak az alkalmi kollaborációnak, amelynek célja az Egyesült Királyság kormányát "lebeszélni" a borzok tömeges lemészárlásáról Dél-Angliában.

"A brit kormány szeptemberben több ezer borz kilövését engedélyezte Anglia délnyugati részén, mert az amúgy védett állatok a tuberkulózist terjesztik a szarvasmarhák körében. A betegség miatt egy év alatt 26 ezer szarvasmarhát kellett leölni Angliának ebben a térségében, ami 90 millió font (több mint 30 milliárd forint) kárt okozott a gazdáknak. A hatóságok szerint a betegség a kórokozót hordozó borzokról terjed át a marhákra." - MTI

A művészi kezdeményezés főszereplője Brina May, aki egy dalt is szerzett a kampányhoz. A The Badger Swagger c. szerzeményben közreműködik többek közt Shara Nelson a Massive Attack-ből, Sir David Attenborough (narrátorként), legutóbb pedig Slash játszott fel egy szólót a dalhoz Los Angelesben.
A kampány és az összegyűjtött 150 000 aláírás egyelőre semmilyen hatást nem gyakorolt a vezetésre, ugyanis a MTI értesülései szerint: "Owen Paterson brit környezetvédelmi miniszter kedden bejelentette, hogy a borzok leölését a jövő nyárra halasztják, mert egy friss felmérésből kiderült, hogy a borzállomány kétszer nagyobb a korábban feltételezettnél, és ezért jelentősen megnőnek a terv végrehajtásának költségei. Hozzátette, a kormány továbbra is elkötelezett terve végrehajtása mellett."