Kreator, Biohazard, Tiamat, etc. - Délben nyit a RockPart

Kreator, Biohazard, Tiamat, etc. - Délben nyit a RockPart

Ma délben rajtol a RockPart Fesztivál Balatonszeme...

Ma délben rajtol a RockPart Fesztivál Balatonszemesen kifogástalan nemzetközi és hazai lineup-pal. A rendezvény négy napja alatt szinte az összes metal és rock alműfajt megidézi legalább egy formáció.


A RockPart’14 fesztivál, amely egyesíti magában a rock-és metálkoncertek pörgését és a nyári Balaton varázsát. Ez a fesztivál, ami pont annyit ígér, amennyit teljesít: hiánypótló zenekarok kiváló koncertjeit esténként, a Balaton hűsítő habjait napközben.

A rendezvény 2013-ban Rockbeach Fesztivál néven sikeres rendezvényként debütált. Az első év visszajelzései és kritikái mind a közönség, mind pedig a sajtó részéről igen pozitívak voltak, a változatos zenei kínálat mellett a nyár idusi időpont, a Balaton közelsége és a baráti árak is a rendezvény sikerét segítették.
A tavalyi sikeres indulás után idéntől új néven, RockPart ‘14 fesztiválként fut tovább az ország legfiatalabb rock- és metal rendezvénye.

A rendezvény elsődleges célja, hogy jobbnál-jobb, híresebbnél-híresebb zenekarokat hozzon el a Balaton partjára a klasszikus és újhullámos rock- és metál zene kedvelői számára. Köztük olyanokat, akik ritkán, vagy még egyáltalán nem léptek fel országunkban. Ennek szellemében a 2014-es év külföldi húzónevei:

- a germán thrash metal meghatározó együttese, a Kreator
- az amerikai, pontosabban Brooklyn-i banda, a Biohazard
- az extrém/death metal egyik élharcosa, a lengyel a Behemoth
- a viking/folk metal stílusban alkotó finn Ensiferum
- a svéd doom és experimentális rock legenda, a Tiamat

A kiváló koncerteket, a balatoni fürdőzést, a kedves, segítőkész személyzetet és a baráti árakat idén is megtartjuk, a tavalyihoz képest plusz egy szabadtéri nagyszínpadon, a bérletesek számára egy ingyenes 0. magyar rock legendák nappal kiegészítve! Többek között ezen a napon lép fel a Lord, Pokolgép, Deák Bill Gyula és a P. Mobil.

A fesztivál profilját a szervezők sem fogalmazhatták meg volna jobban, mint ahogy az egyik tavalyi helyszíni beszámoló tette:
„Jó érzékkel csapott le a rajongókra az első alkalommal - megrendezett RockBeach (idéntől RockPart ’14) A RockBeach szervezői megtalálták a rést a pajzson, azaz jó időben röppentek rá egy hiányra… A RockBeach olyan, mint a Sziget az abszolút kezdetekkor. Mikor még nem Európa egyik legnagyobb multikulti rendezvénye volt, hanem a magyar zenerajongóknak igyekezett hiánypótló bulit jelenteni.”

További infók a 2014-es RockPart’14 fesztiválról:

- A rendezvény helyszíne Balatonszemes, időpontja július 24-27.
- Július 24-én egy hivatalos 0. nappal veszi kezdetét a rendezvény, melyen a magyar rock történetének nagyjai fognak fellépni a nagyszínpadon (Lord, Deák Bill Gyula, P.Mobil, Pokolgép), míg a fesztiválsátorban a legjobb magyar tribute együttesek a világ rock-történetének legjobbjait idézik meg.
- Július 25-27. között pedig minden nap 3 helyszínen szól majd a zene. A nagyszínpadon minden nap külföldi együttes/együttesek mellett a legjobb hazai bandák lépnek fel, a 2. szabadtéri nagyszínpadon és a fesztiválsátorban pedig a magyar élmezőny többi tagja adja a jobbnál jobb koncerteket.
- A fesztivál idén is bemutatkozási lehetőséget nyújt feltörekvő amatőr zenekaroknak, összesen 20 banda jut koncertlehetőséghez a 4 nap során.
- A 4 nap alatt összesen 70 koncert közül válogathat a szórakozni kívánó közönség.
- A fesztiválra 2014-ben mintegy 12.000-14.000 látogatót várunk, majd a továbbiakban a cél a napi 10.000 fős, a teljes rendezvényen a 35-40.000 fős közönség elérése.