Húszmillió az EMMI-től az A38-nak

Húszmillió az EMMI-től az A38-nak

A kormány a rendkívüli kormányzati intézkedések el...

A kormány a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzat terhére 20 millió forint támogatást biztosít a fővárosi A38 hajó működtetői számára koncertek megvalósításához, illetve a kiemelkedő produkciókat megörökítő video- és hangfelvételek készítéséhez.

Az A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. zenei programjai során nagy figyelmet fordít a fiatal hazai előadók bemutatására. Részt vesz nemzetközi programokban, valamint jó kapcsolatot ápol hazai és külföldi intézményekkel, fesztiválokkal, aminek köszönhetően a kevésbé ismert, de jelentős hazai előadók külföldi fellépéseinek megszervezésében is fontos tevékenységet végez - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A Petőfi híd budai hídfőjénél található A38 zenei repertoárját a dzsessz, a rock, a világzene és az elektronikus zene bemutatása adja, a hely elsősorban a nem populáris könnyű- és kortárs zenei koncertek megrendezését helyezi előtérbe. Programjainak jelentős részéről kép- és hangfelvételek készülnek, amelyek idén a Duna Televízió műsorán láthatók, kiállítóterében pedig rendszeresen képzőművészeti tárlatokat is bemutatnak.
"Az események megörökítésével, archiválásával az A38 nemzeti kulturális emlékeket dokumentál, a kulturális örökséget gazdagítja" - közölte az Emmi. - MTI