Rick Rubin-nal stúdiózik a Black Sabbath

Rick Rubin-nal stúdiózik a Black Sabbath

Ozzy, Tony Iommi és Geezer 7 év után muzsikált elő...

Ozzy, Tony Iommi és Geezer 7 év után muzsikált először együtt idén május 19-én a 3800 fő befogadóképességű O2 Academy színpadán szülővárosukban, Birmingham-ben. Az exkluzív buli csak a bemelegítés volt a következő hónapban sorra kerülő Download fesztiválos koncerthez, egyben ez volt az első élő fellépése Iommi-nak mióta rákos daganatot diagnosztizáltak nála az év elején, valamint az első koncert, a Bill Ward-ot helyettesítő dobossal, azzal a Tommy Clufetos-szal, aki 2010 óta az Ozzy Band-nek is tagja. Augusztusban pedig az amerikai közönséget is megajándékozták egy bulival a Chicago-i Lollapalooza fesztiválon.

Azonban úgy tűnik, nem csupán alkalmi fellángolás volt ez a három esemény: néhány napja Ozzy felesége és menedzsere Sharon egy ausztrál show-műsorban bejelentette, a Black Sabbath 2013 tavaszára turnét tervez a legkisebb kontinensen, valamint már az új lemezen dolgozik Rick Rubin überproducerrel (Slayer, RHCP, Beastie Boys, stb.). Mivel Bill Ward már az év elején bejelentette, hogy csekély esélyt lát csatlakozására ehhez az immáron sokadik reunion-höz, a legendás kvartetből csak hárman dolgoznak az új anyagon, amihez már körülbelül 15 dalt írtak.

Geezer így mesélte a munka kezdetét Rubin-nal: "leültetett minket, felrakta az első Sabbath lemezt, majd így szólt: 'ezt hallgassátok meg!', 'képzeljétek el, hogy 1969-et írunk, és hogy mi lenne ez után a következő lépés!"

Tony Iommi nyilatkozata szerint, amióta megállapították betegségét, mintha egy másik világban élne, úgy tűnik, mintha kifejezetten jó hatással lenne világszemléletére a halálos kórral vívott tusa. Állítása szerint a rajongóktól kapott energia nagyon sokat segített, úgyhogy már csak egészségügyi szempontból is pártolnánk a további koncertsorozatokat, főleg itt, errefelé.


Így hangzott az Iron Man a donningtoni Download-on: